volop belangstelling voor uitgaansmarkt ommen

  Tekst/foto: Gea Slotman

  De Uitgaansmarkt voorziet ondanks het internet nog steeds in een behoefte. Wethouder Ko Scheele vindt dat de markt ‘altijd een pareltje’ is. Hij stelde tijdens zijn openingstoespraak dat het Ommer verenigingsleven ‘leeft als nooit tevoren.’ Stichting Festijn, organisator van de markt, hanteert zelfs een wachtlijst. De markt was vrijdag tegelijk de Kickoff van de MaS (Maatschappelijke stage) van leerlingen van leerjaar drie theoretische leerweg/havo/vwo van het Vechtdal College. Ze liepen met een opdrachtboekje rond met daarin vragen voor organisaties. Zo kwamen ze daar meer over te weten en konden ze kennismaken met potentiële stageadressen.

  De jongens op de foto lopen naar de kraam van het Cultuurhistorisch Centrum, met pen en papier in de aanslag. Ze vragen aan de vrijwilligers wat deze organisatie allemaal doet en of ze nog mensen kunnen gebruiken. “Zijn jullie goed achter de pc? Dan hebben we zo werk voor jullie,” is het antwoord. “We hebben vooral jongeren nodig. Er zitten 100.000 foto’s in het archief en die moeten allemaal gedigitaliseerd worden. Jullie kunnen zo meehelpen om ze digitaal te maken. We zijn er al een heel eind mee. Maar het is nog lang niet af. Dus als jullie je geroepen voelen… Zet er ook nog maar even bij, dat we aan stamboomonderzoek doen,” glimlacht de dame achter de kraa

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.