volleybal rosengaerde en doktersbrugschool in rondom dalfsen

  De artikelenreeks over verdwenen of verlaten scholen/schoolgebouwen in Lemelerveld wordt voortgezet met bijdragen over de inmiddels afgebroken twee Doktersbrugscholen, de eerste was de oudste van Lemelerveld, en de school in het Ommer gedeelte van Dalmsholte.

  Ab Goutbeek legt uit hoe de Algemene Begraafplaats aan de Ruitenborghweg is ingedeeld en welke bijzondere graven er zijn. Uitgebreide aandacht is er voor de geschiedenis van Rosengaerde , waarbij ook ingegaan wordt op de “bejaardenzorg” in een verder verleden. Dat het zich ontwikkeld heeft van bejaardenhuis tot woonzorgcomplex is niet alleen een kwestie van naamgeving. Dat blijkt uit de ervaringen van Joke Wesselink.

  De Rondom Dalfsen is gratis voor leden van de HKD en is verder verkrijgbaar bij het Historisch Centrum, bij de Dalfser boekhandels The Read Shop, Primera Jansen en bij Supermarkt Wennemars in Oudleusen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.