Home / volkspartij ommen vooruit wil jongeren betrekken bij politiek

volkspartij ommen vooruit wil jongeren betrekken bij politiek

Tekst: Willem Lampe

Wat die items zijn? Dat kan van alles zijn en dat mag de jeugd zelf bepalen. “Wij zijn gestart met het schrijven van het verkiezingsprogramma 2018-2022 en druk bezig om hiervoor input bij de inwoners te halen”, legt raadslid Gerrit de Jonge uit. “Dit gebeurt onder andere door middel van het houden van thema-avonden. Denk aan zaken als economie, recreatie en toerisme, zorg en sport. Zo hebben we onlangs ex-profwielrenner Gert Jakobs te gast gehad, die een presentatie gaf hoe belangrijk sport is. Denk aan sociale contacten, lichaamsbeweging, het leren organiseren, afspraken nakomen en noem maar op. Mensen die gehandicapt zijn of het financieel niet te breed hebben niet vergeten, maar betrekken. Bovendien is het gezond. Graag begroeten we tijdens toekomstige sessies jongeren, zij zijn de toekomst. Ook jongeren moeten de gelegenheid krijgen om hun wensen en kijk op Ommen bij de VOV kenbaar te maken. Daarom heeft onze partij onder het credo: ‘Jongeren zijn de toekomst voor Ommen’, een vlog-wedstrijd uitgeschreven.”

Fractievoorzitter Gerrit de Jonge zal onder andere tijdens de Uitmarkt, op vrijdag 16 september aanstaande, bij Jongerencentrum Punt flyers uitdelen en bezoekers uitnodigen om hun vlog’s (video-weblog) naar de VOV te sturen. De twee meest unieke inzendingen worden beloond worden met een leuke geldprijs. Zie www.vov-ommen.nl.

Lees ook

Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen dankbaar voor giften

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De Voedselbank is blij verrast door alle steun de laatste tijd. “We hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.