Home / verenigingsseizoen ommen barst los op uitgaansmarkt

verenigingsseizoen ommen barst los op uitgaansmarkt

“Voor veel verenigingen betekent de Uitgaansmarkt toch wel de start van het seizoen’’, meldt het drietal. De markt biedt verenigingen en organisaties de gelegenheid om zich te presenteren, contacten te leggen om nieuwe leden en vrijwilligers te werven.

De kramen – 45 stuks- staan dit jaar voor het eerst gegroepeerd om de Hervormde kerk op het Kerkplein en zijn gerangschikt op de thema’s politiek, sport, welzijn en cultuur. Op het Kerkplein is het beschut en zijn er – voor bezoekers die een terrasje willen doen – verschillende horecagelegenheden voorhanden. Tevens zijn er verschillende optredens: ’s middags op het kleine podium en ’s avonds in de Hervormde kerk.

Een van de verenigingen die tijdens de markt haar opwachting maakt, is het Cultuurhistorisch Centrum. De leden van de organisatie geven– bij de stand van de vereniging op de markt – tekst en uitleg over archeologische schatten, die enkele jaren geleden in de buurt van Dalfsen gevonden zijn. Tevens wordt op verzoek informatie gegeven over de archeologische vondsten die opgeslagen zijn in het Streekmuseum van Ommen.

Bijen
Geïnteresseerden die al meer weten over bijen of erover nadenken om ze te gaan houden, krijgen de kans om bij de stand van Bijenvereniging Ommen gepaste uitleg te krijgen. Bijen zijn belangrijk voor de voedselketen: zonder de bij immers geen groenten, noten, chocolade, koffie en fruit. Wie tijdens de Uitgaansmarkt op de stand van de bijenvereniging afstapt, ontvangt op een laagdrempelige manier meer informatie.

Ook Vluchtelingenwerk is op de fair aanwezig om nieuwe vrijwilligers te werven: het ontbreekt de organisatie aan de nodige hulpkrachten. Ook het Vrijwilligerssteunpunt mag niet op de markt ontbreken.

De Uitgaansmarkt begint vrijdag 15 september om 15.00 op het Kerkplein in Ommen en is om 21.00 uur ten einde.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.