vechtgenoten jeugdkamp groot succes

  Daarom organiseert het Vechtgenotenhuis elk jaar een weekend waarin kinderen lekker zichzelf kunnen zijn, in de watten worden gelegd, waar gelachen wordt en waar ook zeker aandacht is voor de emoties en vragen die kinderen hebben over het leven met kanker. “Ik werd wel even heel klein en stil bij het verhaal over de kralenketting van dat dappere meisje die een neuroblastoom kreeg toen ze nog maar twee jaar oud was. Elke kraal staat voor een handeling in haar hele gevecht tegen de vreselijke ziekte. Haar ketting was maar liefst elf meter lang….”, zegt één van de vrijwilligsters.

  De kinderen genieten volop, of dat nou een ritje in de limousine is of een koesafari. “Alles is leuk”, zegt Bas, en hij straalt van beging tot het eind. “Ik vond de bootjes het leukst want dan beleef je van alles. We hebben eenden gezien, vissers en zelfs een koe die met z’n poten in het water stond,” voegt Kirsten toe. Verhalen genoeg die de kinderen meenemen naar huis, verhalen van vriendschap, avontuur en blijdschap. Overwinningen die behaald zijn en nieuwe stapjes die ze hebben genomen op levenspad waar al veel vervelende gebeurtenissen achter hen liggen.

  Voor meer info over het Vechtgenotenhuis kijk op: www.Vechtgenotenhuis.nl

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.