uit hei en dennen samen doen

  Zij wordt gesteund door haar geloof en leeft zo goed mogelijk naar haar bijbelse wetten. En nee, zij zit niet bij de pakken neer, het kan altijd erger vindt zij. Sinds een maand gaan we één keer in de week ‘s middags op pad. Dat valt lang niet mee, want door een heleboel treurnis is zij erg ziek geworden en kan nauwelijks lopen. We staan er niet altijd bij stil dat er vele mensen in een dergelijke positie zijn. Waarom zou je nog uit bed komen, als er de hele dag toch niemand aan je deur belt of eens met je telefoneert. Dan ontstaat vereenzaming en apathie. Daarom is een instantie als Samen Doen een geweldige steun voor mensen met een probleem waar ze zelf onmogelijk meer uit kunnen komen.

  Bij de eerste ontmoeting voelde ik direct, dat wij elkaar zouden begrijpen. Humor is overwonnen droefheid en humor is het motto van deze mooie vrouw. Als instelling kun je ongewild een toon aanslaan, die als een rode lap op een stier werkt. En gek genoeg gebeurt dat toch nog vaak. Zodra er een toon wordt aangeslagen die verwijtend zou kunnen aankomen, is de weg naar oplossingen nauwelijks meer mogelijk. “U zou dit of dat moeten of niet meer moeten doen en wij laten u wel eens zien hoe u moet handelen” is dodelijk en loopt altijd vast. Een volwassen mens met een helder verstand benader je zo niet.

  Deze stichting geeft de mens ruimte en inzicht. Er worden oplossingen aangeboden, niet opgelegd. Zij kunnen en willen de mensen die een beroep op hen doen samen met hen bespreken en de beslissing aan cliënt overlaten. Er worden oplossingen aangeboden, maar geen beslissingen die moeten. Alles in overleg met de cliënt.

  Adviezen, overwegingen, wat vindt u er zelf van, voelt u zich hier goed bij?

  Het is een verrijking met deze optimistische verrassende vrouw om te gaan, wat een dynamiek schuilt er in haar.

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.