Home / uit hei en dennen oogperikelen

uit hei en dennen oogperikelen

Ik had een eigen lantaarntje in een hoekje zitten. Doen of het niet waar was bleek niet te lukken. Tja, een mens heeft twee ogen die feilloos samenwerken en dan stoort deze overdreven verlichting en mouche toch best. Ga ik doen alsof het er niet is, of een afspraak met mijn huisarts maken. Laat ik wijs zijn en mijn huisarts bellen…mmm, afwezig.

De vervangende huisarts kende ik en dat gaf een vertrouwd gevoel. Oog werd beschenen in alle mogelijke hoeken en daarna mocht ik met linker en rechter oog openingetjes ontwaren in rondjes. Ach, appeltje eitje, maar ik bleek zeer slecht te zien. Hij belde met het ziekenhuis en maakte een afspraak voor mij om één uur. Verloofde moest mee, want na alle vloeistof die ik ingespoten kreeg zou ik wazig zien. Tja, dan zit je veel te vroeg in de wachtkamer te zwijgen met een aantal andere oog slachtoffers.

Ik los dat graag op door een praatje te beginnen. Binnen de kortste tijden voerden we hele gesprekken, het werd gezellig. Iedereen, behalve ik, sprak het mooie Sallandse dialect. Op straffe van dwangverpleging spreek ik in het Nederlands, mijn onbeholpen dialect is een belediging voor de mooie Sallandse taal vindt Gerrit.

Verloofde en ik werden ontvangen door een vaardige geestige oogspecialist. Ook hij bekeek me met een scherp lampje in alle ooghoeken. Een beetje staar maar voor de rest was er niets te zien, constateerde hij. Hij zag geen licht in mijn ooghoek en de ‘druppel’ was gewoon een mouche, die vaker bij ouderen huishoudt. Ik was opgelucht, je weet immers maar nooit. Mijn zicht bleek voortreffelijk, linkeroog zelfs 95%. Ik had nog wel even willen blijven, want tussen ons drietjes ontspon een verrukkelijk humoristisch gesprek.

Na alle druppels om mijn pupillen wijder te maken, zag ik in de heldere zonneschijn geen voet voor ogen en zo liepen wij gearmd naar het parkeerterrein. En nu? De doorzichtige druppel irriteert mijn zicht en het halve maantje is in het donker een ingebouwd lantaarntje.

Antoinette

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.