tiende editie amerikaanse dag bij cafe calluna

  Tekst/foto: Dook van Gils

  Niet in de laatste plaats door Bert en Dorieke Zielman, die samen met een aantal vrijwilligers de organisatoren zijn. Café Calluna bestaat inmiddels veertien jaar en heeft de nodige veranderingen en aanpassingen ondergaan. Het terras is overdekt gemaakt en het jongste project is het vergroten van het café, inclusief het verplaatsen van het podium.

  Evenals voorgaande jaren zijn er op de Amerikaanse Dag natuurlijk Amerikaanse auto’s en motoren te bewonderen, is er muziek en volop eten en drinken. “We hebben echte grote Amerikaanse hamburgers en een chipsmachine”, meldt Bert. “De muziek is van Tap a Tune, de uit Ommen afkomstige band Bacon Fat Louis en Status Quotes, een Status Quo coverband. Ook aan vermaak voor kinderen is gedacht. De sfeer is altijd heel gemoedelijk. Het moet toch een familie-uitje zijn. We hebben hier in al die jaren nog nooit trammelant gehad en dat willen we ook graag zo houden.”

  De Amerikaanse dag is altijd op de laatste zondag van september en dat is zo’n beetje het einde van het motorseizoen. Het heeft veel weg van een reünie. Er komen veel mensen uit de buurt met de fiets, motor of auto gewoon voor de gezelligheid naar de Amerikaanse Dag. Bert: “Maar we hebben ook min of meer vaste gasten uit heel Nederland, Duitsland, Engeland en Schotland. Omdat de dag voor de tiende keer gehouden wordt hebben we iets extra’s: een verloting met als hoofdprijs een heuse Harley Davidson, Street 750 uit 2015 met slechts 3000 kilometer op de teller. Daarnaast hebben we nog een aantal geldprijzen. Loten kosten vijf euro per stuk en voorwaarde voor de verloting is dat er wel voldoende loten verkocht worden. Dat zal mede afhangen van het aantal bezoekers en dus van het weer. Ja, dat is altijd weer een onbekende factor.”

  Van de gemeente en de politie krijgen Bert en Dorieke alle medewerking voor de organisatie. Bert: “Voor één dag is De Stouwe gedeeltelijk eenrichtingverkeer. Café Calluna is alleen te bereiken vanaf de N34. Via de Hasselerweg kunnen mensen weer wegrijden. Wat misschien nog handig is om te weten voor de bezoekers: we hebben nog geen glasvezel – dat komt wel, is ons beloofd, maar dat duurt nog even – en de PIN werkt hier niet altijd even goed, dus neem contant geld mee.” Dorieke vult aan: “We zijn altijd blij met alle vrijwilligers die maandags helpen met opruimen. Een aantal neemt daar gewoon een vrije dag voor op. Dat is toch geweldig?! We hebben er wel weer zin in!”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.