theatervoorstelling sportsound van syb van der ploeg

  SportSound is een theatervoorstelling waarin sport en muziek samenkomen. Zanger/componist en duursporter Syb van der Ploeg gaat op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport, tussen winnen en verliezen, tussen succes en falen. Tien historische sportmomenten worden uitgelicht in woord, beeld en muziek, zoals onder ander de onvergetelijke WK-finale voetbal 1974, de Elfstedentochten van 85, 86 en 97, het Olympisch zilver van marathonloper Gerard Nijboer, het Olympisch goud van turner Epke Zonderland et cetera.
  Bij deze tien sportmomenten heeft Syb bijbehorende composities geschreven en speelt hij met zijn band muziek uit hetzelfde tijdsbeeld ondersteund door oude en nieuwe filmbeelden en moderne beeldtechnieken.

  Syb van der Ploeg, zelf marathonloper, triatleet en veelvuldig Elfsteden bedwinger, zal samen met zijn band met daarin onder andere. zijn muziek- en loop kompaan Wiebe Kaspers én een ‘mystery guest’, een (oud)topsporter zoals onder andere Henk Angenent, Rintje Ritsma, Foppe de Haan, Epke Zonderland en anderen, legendarische sport- en muziekervaringen met het publiek delen.
  Daarnaast komen er ook bekende clubliederen, volksliederen en andere songs voorbij die rechtstreeks met een sportevenement verbonden zijn: denk bijvoorbeeld aan de Franse chansons tijdens de ‘Tour de France’.

  SportSound is een avond vol nostalgie en muzikale doping waarvan iedereen motivatie en inspiratie krijgt. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro.
  Zie:
  www.theatercarrousel.nl 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.