Home / team vechtdal bereikt top mont ventoux

team vechtdal bereikt top mont ventoux

“We hebben ons een half jaar lang voorbereid en dat was ook echt wel nodig’, aldus teamcaptain Bert Zandman. ‘De berg heet niet voor niets de Mont Ventoux, de berg waar het altijd waait. En de stijging is gemiddeld tien procent, dat is echt pittig. Maar gelukkig hebben alle teamleden de top bereikt’.

Wandelaars Jolanda Zandman en Wilma Smilde beklommen de berg op donderdag 31 augustus, maar door noodweer werd de top van de berg afgesloten. Vrijdag hebben ze alsnog de laatste zes kilometer gewandeld, waarvoor Zandman en Smilde beloond werden met een prachtige medaille. Fietsers Roel Veldhuizen, Karel Hogenkamp, Gery de Lange, Ivo den Balvert, Ad Lagas en Kees Hofstee gingen op vrijdag 1 september de berg op en bereikten allen in een recordtempo de top.

“Het is heel bijzonder om na zo’n zware tocht boven te arriveren en daar door zoveel mensen ontvangen te worden”, aldus Kees Hofstee. “Echt een kippenvelmoment. Veel van de fietsers en supporters hebben te maken met kanker in hun naaste omgeving, dus er vloeiden veel tranen. En dan weet je weer waar je het voor doet. Naast een sportieve prestatie hebben we ruim 10.000 euro opgehaald voor het Koningin Wilhelminafonds en een mooie bijdrage gerealiseerd voor het Vechtgenotenhuis, daar zijn we trots op.” Meer informatie op grootverzettegenkanker.nl/teamvechtdal

 

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.