succesvolle editie open monumentendag en proef dalfsen

  Door de vele buien boven Dalfsen lieten bezoekers vooral ‘s morgens de fiets thuis.Traditiegetrouw is het Bierfestival ieder jaar ook een topper. In de grote tent op het Kerkplein presenteerden diverse kleine brouwers hun eigen brouwsel aan de toegestroomde liefhebbers. Deze brouwers werkten met een aantal plaatselijke horecagelegenheden om in een aantal gerechten gebrouwd bier te verwerken.

  De organisatie wil het festival graag kleinschalig, regionaal en beheersbaar houden, waardoor er maximaal tien brouwers aan het evenement konden deelnemen. Vele brouwers waren erg tevreden over de belangstelling voor de bieren. Bij de meeste deelnemers wordt het bier ambachtelijk gebrouwen. Tijdens festivals als het Bierfestival staat het proeven en het bekendheid geven aan het bier voorop. “We ontmoeten tijdens zo’n festival soortgenoten en proeven elkaars producten. Het gaat vooral om de smaak, geur en afdronk en niet direct om het gewin, maar vooral ook om de gezelligheid”, was de reactie van één van de brouwers.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.