Home / scholieren van het koloriet te gast op internationale school eerde

scholieren van het koloriet te gast op internationale school eerde

Kasteel Eerde, op het gelijknamige landgoed tussen Den Ham en Ommen, was plaats van handeling. De organiserende stichting Open Monumentendag Ommen had de groepen 7 en 8 van de basisschool Het Koloriet hiervoor uitgenodigd. Bijna 50 kinderen bezochten het kasteel onder leiding van oud docent van Eerde Willem Roerdink en Harry Woertink.

De scholieren waren erg enthousiast over het bezoek. Alle hoeken en gaten in het majestueuze kasteel mochten bekeken worden: van zolder tot de kelder. De meeste indruk maakte echter de Internationale school Eerde dat binnen de muren van het kasteel is gevestigd. De Ommer scholieren zagen hoe de kinderen van de internationale school les kregen in het nog vrij nieuwe schoolgebouw dat deels onder de grond is gehuisvest. Ook werd de Orangerie van het kasteel bezocht om te zien hoe de Eerder leerlingen prachtige kunstwerken maakten.

Verrassing voor de Koloriet-scholieren was na afloop een bezoekje aan de ijskiosk van Ekkelenkamp waar de organisatie de kinderen trakteerde op een ijsje.

Lees ook

Bingo in het Pluscafé

DALFSEN – Op 24 oktober is er weer een bingo in het Pluscafe van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.