ropcke zweers ziekenhuis benoemd tot babyfriendly hospital

  Monique Meijer, lactatiekundige van het ziekenhuis: “We zijn trots dat we het certificaat hebben ontvangen. We willen als klein ziekenhuis blijven streven naar de beste zorg voor ouders en kind en daarbij hoort de zorg voor borstvoeding. Soms zijn er situaties waardoor borstvoeding niet gaat zoals gehoopt. Natuurlijk zijn er meerdere wegen die leiden naar Rome. Ook bij borstvoeding zijn er meerdere mogelijkheden, het is niet alles of niets. Samen met de ouders zoeken we naar een passende oplossing. We kunnen helpen met mogelijke oplossingen, de uiteindelijke beslissing hoe ouders hun kind willen voeden ligt bij de ouders.”

  “Met het behalen van het certificaat weten we dat we aan de gestelde eisen voldoen. Overigens is het certificaat niet alleen voor borstvoeding maar vanaf medio juni dit jaar breder getrokken, voorheen was het breastfeeding friendly hospital, nu is het babyfriendly hospital.”

  In Nederland krijgen instellingen die voldoen aan de internationale vuistregels van het WHO/Unicef Baby Friendly Hospital Initiative het borstvoedingscertificaat via de Stichting Landelijke Zorg voor Borstvoeding. In 2002 heeft het ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep, haar eerste certificaat behaald. Het certificaat is nu verlengd tot 2021. De stichting beoogt een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van voorlichting en begeleiding bij borstvoeding. Voor meer informatie zie www.babyfriendlynederland.nl 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.