Home / rolstoelgebruikers al maanden geweigerd tot trein van zwolle naar leeuwarden

rolstoelgebruikers al maanden geweigerd tot trein van zwolle naar leeuwarden

Dat meldt RTV Oost

Statenlid Hans Nooter noemt het een bizarre situatie. Hij wil dat de NS opheldering geeft over de problemen en zo snel mogelijk met een oplossing komt. “Het is ronduit bizar dat rolstoelers maandenlang wordt gevraagd om te reizen”, zegt Nooter.

“Toegankelijkheid OV piept en kraakt”

De NS zegt niet te weten hoe lang de huidige situatie nog duurt. Nooter wil dat de provincie de NS desnoods aanspoort om het probleem sneller op te lossen. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer laat volgens Nooter veel te wensen over.

Zo noemt hij ook de slechte toegankelijkheid van bussen voor rolstoelgebruikers. “De PvdA wil dat alle Overijsselse bussen geschikt zijn en blijven voor rolstoelvervoer. Ik ben benieuwd wat onze provinciebestuurders doen om dat te garanderen.”

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.