Home / ozc opent met een driepunter

ozc opent met een driepunter

(Archief)foto (maker Henk van Elburg): Erwin Schuldink was de matchwinnaar in het duel OZC-SCN

Trainer Pascal Weteringe was uiteraard content met de drie punten, maar had een ernstige kanttekening. “We gaan veel te slordig met de kansen om. Vandaag niet, maar dat gaat ons een keer opbreken. Dat moet echt beter. Ze lagen al na een half uur op apegapen, maar we vergeten te profiteren en het duel voortijdig te beslissen.” Ja, er was kwaliteitsverschil. Logisch, de bezoekers speelden voor de zomer in de vierde klasse, OZC in de tweede, maar nu tegenover elkaar in klasse 3D Noord. De equipe uit Ommen verhuisde van Oost naar Noord, de afdeling waar volgens de kenners het voetbal minder is, maar het meer op vechtvoetbal aankomt. Afgaande op het potje tegen SCN zou daar best een kern van waarheid in kunnen zitten.

De Drenten probeerden het verschil in kwaliteit weg te poetsen met een portie strijd en inzet. Dat leverde het team van Roel Smand vier gele kaarten op. “Dat gaat ze opbreken in de loop van het seizoen”, voorspelde Weteringe. OZC draaide tempo, maar kon lang niet doorbijten. SCN brak sporadisch, maar levensgevaarlijk uit. Paal, lat en een schot dat maar net voorlangs zeilde voorkwamen een achterstand, hoe onterecht die ook geweest was, gezien het spelbeeld. “Het blijft lastig tegen een fysieke tegenstander, als je verzuimt te scoren”, analyseerde Weteringe achteraf. Pas een minuutje of vijf, zes voor tijd, kon de trainer van OZC eindelijk juichen. De positiewissel Frank Jansen naar de buitenkant en Erwin Schuldink naar de spits wierp zijn vruchten af.

Oké, de gewenningsperiode slaan we maar even over, direct zaken doen, moet Schuldink gedaccht hebben. Koud op zijn nieuwe stek werd hij het middelpunt van festiviteiten in het kamp der OZC ‘ers. Als aan het eind van de wedstrijd Niels Jansen bekend maakt dat hij binnenkort zijn jawoord gaat geven en het najaarszonnetje zijn stinkende best doet, mogen de barmedewerkers spitsroeden lopen. Hè, hè, indelijk weer eens wat te vieren op Westbroek.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.