Home / ovc 21 mazzelt tegen weerdinge

ovc 21 mazzelt tegen weerdinge

Natuurlijk, Daan Zwinselman staat dit seizoen ballen uit de lucht te plukken bij Dedemsvaart. Zijn beoogde opvolger Mylan Bouwman werd door zijn werkgever Scania voor langere tijd uitgezonden naar Zweden en de piepjonge, maar talentvolle Kacper Nadozny had een familiedag. Wijsman plukte Henk-Jan Niemeijer uit het derde elftal, probleem opgelost. En jazeker, Niemeijer had de kriebels vooraf. Moet ook. Je moet gefocust zijn. Zolang het niet doorslaat met de zenuwen, niets aan het handje.

Maar tjonge jonge, wat speelde OVC ’21 flets. Dat wil zeggen een uur lang. Het was op zich een wonder dat bij rust de schade slechts 2-1 bedroeg. Voor Weerdinge welteverstaan. Vanuit de eerste de beste kans was het bingo voor de bezoekers uit Ommen. Damon Nouri zag Nick Zandman uit de rug van Sven van Veen lopen. “Buitenspel”, gilde trainer Jan Marc Bosman, maar zijn lijnrechter hield de vlag omlaag.

Zandman bleef koel en versloeg met een droge schuiver doelman Wolters. Hierna kwam OVC ’21 in het stuk amper voor. Nils Tuijn poeierde de thuisclub op gelijke hoogte en net nadat Bosman zich verbaal liet gaan over het falen van buitenspeler Saalim, reageerde deze goed op een lange peer van achteruit. Niemeijer was kansloos. Als even na de onderbreking Alper Yetel de paal teistert, en de Vechtdalequipe met de schrik vrij komt, weten de zelfbenoemde kenners langs de kant het zeker, een verloren middag is in de maak. Maar in de liefde en in het voetbal is niets voorspelbaar. Als even later de weer met delicate passes strooiende Dennis ter Burg Zandman wegstuurt, weet de spits de precisieraket op waarde te schatten. 2-2, vanuit het niets.

Even later maakt doelman Wolters een oliedomme overtreding op ‘ballerina’ Nouri. De spits met Iraanse wortels eist direct het vonnis van arbiter Brussen op en schiet vanaf elf meter onberispelijk raak. Het spreekwoord wil dat een ezel zich in het gemeen geen twee keer stoot aan dezelfde steen. Toch vergreep Wolters zich niet veel later aan de ontketende Nouri.

“Nee hè, kan ie er nog af ook”, baalde Bosman vanaf de kant. Maar niet in de laatste plaats tot grote verbazing van zijn trainer kwam de doelman er af met geel. Marchanderen? Nou! En niet zo’n klein beetje ook. Nouri zag zijn tweede ‘pengel’ in eerste instantie gekeerd worden door Wolters, maar gaf hem in de rebound geen schijn van kans. Even later was het schluss. 2-4…, onbegrijpelijk, vond het uitgedunde legioen , maar niet minder gewenst natuurlijk. Een goed begin is ook in klasse 3C van het zondagvoetbal het halve werk!

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.