ovc 21 afgetroefd door sportlust vroomshoop

  Tekst: Willem Lampe

  De 1-1 ruststand werd bepaald door twee strafschoppen, gegeven na flinke slippartijen op de groene mat. Al na een kwartiertje mocht Damon Nouri ongehinderd aanleggen vanaf elf meter, nadat hij door Anderson Lusseveld van de sokken was gegleden. Dan neem je nooit zelf ‘de pengel’ luidt de ongeschreven voetbalwet, die Nouri tartte. En terwijl oom Ali met zijn neefje en nichtje onderweg was naar de kantine voor dropveters en lollies maakte de jongste zoon van voormalig shoarmaboer Shahim Nouri het karwei bekwaam af.

  Nadat Robin Meijerink binnen de beruchte lijnen het onderstel van Tim Spoor van de grond liftte, mocht routinier Jesper de Jager de stand in evenwicht trekken. Zowaar brak na rust het zonnetje door op De Bosrand. Niet alleen letterlijk, ook spreekwoordelijk. Dennis ter Burg, niet zo dominant als de voorgaande duels en nog duidelijk hinder ondervindend van de enkelblessure opgelopen tegen SDOL, gaf de bal strak en hard voor. De instormende Wesley Haverkort bracht Allard Hankamp zo in verlegenheid dat deze zijn eigen doelman Dinand Hankamp versloeg. OVC ’21 voor de tweede keer op een voordelige marge.

  De thuisclub legde zich niet neer bij een nederlaag, maar stroopte de mouwen nog wat verder op. De bezoekers uit Ommen hadden geen passend antwoord en lieten zich door het opportunisme van de thuisspelers steeds verder terugdringen. Vloedgolf na vloedgolf rolde af op de kist van Kacper Nadozny, die er na flinke duikpartijen uit zag als Mr. Mud en met gevaar voor lijf en leden keer en keer moest ingrijpen. Wat de jonge doelman met Poolse wortels exact tegen zijn verdedigers schreeuwde is niet bekend, maar het klonk niet als pochen. Veel te snel na de 1-2 trok Dinand Hankamp de stand in evenwicht. Sportlust rook bloed. Tandje bij. Sportlust was ontketend. ‘Vrouwen en kinderen eerst!’ Hoge ballen voor de pot. Alarmfase 1. Nadozny bleef lang overeind, maar moest zich gewonnen geven nadat Matthew Schuurs snoeihard en doelgericht uithaalde. Bij deze 3-2 bleef het.

  Sportlust, het zat hem in de naam deze middag. De ploeg uit Vroomshoop speelde met meer passie, karakter en inzet als de bezoekers uit Ommen en trok op basis daarvan de winst terecht naar zich toe.

  Nieuw Heeten vernederde SDOL met 10-1, werd eerste in poule 3 en gaat door in het bekertoernooi.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.