Home / oud ommenaren annelotte en rick volgden hun hart in zweedse wildernis

oud ommenaren annelotte en rick volgden hun hart in zweedse wildernis

Hoe kwamen ze hier eigenlijk bij? Annelotte: “In 2009 gingen wij voor het eerst op vakantie naar Zweden, de wowfactor was erg hoog! Ongeveer 100 kilometer voorbij Stockholm kwamen de diepe bossen, ongerepte natuur, puurheid en de stilte… Sindsdien gingen we bijna elk jaar naar Zweden. Nooit eerder stond ik erbij stil om in een ander land te willen wonen, maar na deze vakantie kreeg ik dit wel bij Zweden. Een onzeker gevoel waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Het duurde een aantal jaar om dit gevoel te onderzoeken. Want ook in Nederland waren wij gelukkig en emigreren doe je niet zomaar. In Nederland volgden we twee jaar Zweedse lessen. Na de geboorte van Sten was het nu of nooit en hebben we de stap gezet. Sten is nu nog klein en zal straks niet anders weten dan dat hij in Zweden heeft gewoond. Daarnaast is dit een prachtige omgeving om op te groeien.”

Annelotte en Rick kozen bewust voor deze provincie, vertellen ze. “Hier heb je diepe bossen en pure wildernis. We wonen tien minuutjes van een groter dorp af voor de supermarkt etcetera. De Zweden zijn ontzettend vriendelijk en willen overal mee helpen. Wekelijks komen er buren over de vloer. Het zijn gemoedelijke mensen met dezelfde humor als wij. Er is hier geen stress, de mensen leven simpeler en dichter bij de natuur. Eigenlijk heb je als mens ook niet zoveel nodig.

We hebben dit jaar ontzettend veel gedaan. De gebouwen zijn klaar voor verhuur en de grootste klussen zijn geklaard. We zitten aan een doorgaande weg en deze zomer zijn er al campers en caravans binnen komen rijden. Daarnaast hadden we een aantal stuga’s verhuurd.
Voor komende winter zijn er alweer boekingen gedaan, erg leuk! Een dik pak sneeuw kan in Nederland onhandig zijn, maar het geeft ons hier mogelijkheden. Schaatsen, sneeuwscooteren, ijsvissen, skiën, hondensledetochten, langlaufen, towboarding, ijsracen, sneeuwschoenlopen…Er is zoveel te beleven in de winter, hier beleef je de wintersport op z’n puurst zonder stress en drukte. Mocht je interesse hebben, aarzel niet en neem gerust contact op voor meer informatie!”

Achtergrond
Annelotte (29), Rick (32) en Sten (1) emigreerden naar Zweden en zetten daar Skandi Camp op. Een gastenverblijf op een prachtige plek aan een meer, met verhuur van stuga’s (trekkershutjes), een groepsaccommodatie (18 personen) en tevens een minicamping. Een gezellige gezamenlijke ruimte met een bar, een sauna en een leuke kampvuurplek zorgen voor de nodige gezellige uurtjes. Knus en gemoedelijk zijn twee kenmerken die Rick en Annelotte belangrijk vinden. Met de vele activiteiten die zij aanbieden willen zij de gasten de mogelijkheid bieden om het prachtige Zweden te ontdekken en te beleven.

Annelotte groeide op in Stegeren, is fotograaf en werkte voorheen in de boerderijwinkel in Ommen. Bijna maandelijks vliegt zij naar Nederland om daar bruiloften te fotograferen, dit zal ze de eerste jaren blijven doen. Rick komt uit Den Ham, begon ooit als bouwtechnisch tekenaar en was later vrachtwagenchauffeur in de wegenbouw. In Zweden werkt Rick voornamelijk op Skandi Camp en in de overige uren werkt hij in de bosbouw. Als er tijd over is maakt hij Scandinavische messen en jachtmessen. (www.skandiknivar.com)

www.skandicamp.com
www.fotodesignannelotte.nl

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.