Home / ommen met het gezicht naar de vecht

ommen met het gezicht naar de vecht

We beleven de Vecht allemaal op onze eigen manier. Vanaf één van de terrassen, wandelend langs de promenade of op het water.

Met het Festival op de Vecht eind augustus kwam alles samen. Drie dagen lang waren er activiteiten op de Vecht en langs de Vecht, voor jong en oud, voor inwoners en ondernemers. Van Hollandse hits tot een soulshow, van een netwerkborrel tot een jeugdmusical en een watermarkt. Of zingen en feesten tijdens het Vecht Concert. En hoe bijzonder was de oecumenische Viering op de Vecht op zondagmiddag vanaf het drijvende podium in de Vecht? Dit is Ommen op z’n best! Het gaat goed met Ommen en daar mogen we trots op zijn.

Ondertussen blijven we bouwen aan ons mooie stadje. Daarbij leggen we steeds de relatie met de Vecht. De bewoners van de appartementencomplexen aan de Vechtkade hebben vanaf volgend jaar een magnifiek uitzicht. Aan de overkant is de Koeksegeul gegraven. Daarmee heeft ook de zuidelijke Vechtoever een gedaanteverwisseling ondergaan. Varen en genieten in de natuur krijgen er een nog prominentere plek. Vanaf oktober wordt het resterende deel van de Koeksegeul gegraven. In 2018 is deze 2 kilometer lange nevengeul klaar.
Samen met de provincie Overijssel doen we ons best om de bevaarbaarheid van de Vecht te verbeteren, zodat je straks door kunt varen naar Duitsland.

En als je op een mooie zomerdag, waarvan we er de afgelopen zomer helaas te weinig hadden, uitkijkt over de Vecht, dan droom je wel eens wat. Zou het niet mooi zijn als we op een mooie zomerdag vanaf een stadsstrand van de Vecht kunnen genieten? Net als in vele andere Europese steden? Het is op dit moment nog een toekomstdroom, maar één van de weinige dingen die we nog niet hebben in onze mooie stad aan de Vecht.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.