noggusandnoggus uit dalfsen winnaar bij landelijke actie wecycle

  Op de foto staan v.l.n.r. Ankie van Ballegoijen (directeur Noggus&Noggus), Klaas Agricola (wethouder gemeente Dalfsen), Robin Drost (vestigingsmanager van Noggus&Noggus Dalfsen) en Marianne Schuttert (kapster van de Knipsalon).

  Marianne Schuttert knipt sinds 2 jaar, op woensdag en op vrijdag, bezoekers van de kringloopwinkel tegen een aantrekkelijk tarief. Ze doet dit geheel vrijwillig en alle inkomsten worden benut om nieuwe projecten op te starten voor mensen die onder de armoedegrens leven. Zo onderzoekt ze samen met de mensen van Noggus&Noggus de mogelijkheden voor het starten van een winkel in het centrum van Dalfsen, waar mensen hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen.

  Stemmen
  Inwoners van Dalfsen hebben massaal meegedaan aan de actie van Wecycle. Tijdens het inleveren van elektrische apparaten bij Noggus&Noggus konden mensen stemmen op dit initiatief. En met succes, want op dit initiatief werd het meeste gestemd van heel Nederland. ”Kringloopwinkel Noggus&Noggus is belangrijk voor inwoners van de gemeente Dalfsen. Het is het kloppend hart van de recycling. Uiteraard via haar prachtige winkel, maar ook als brengpunt voor oud papier, oud ijzer, textiel, glas en elektrische apparaten” aldus wethouder Klaas Agricola.

  Noggus&Noggus
  De kringloopwinkel zorgt ervoor dat alle grondstoffen een goede bestemming krijgen. Jaar in en uit recyclen ze maar liefst 97 % van alle ingebrachte spullen. Maar Noggus&Noggus doet meer. “Het bedrijf zorgt voor veel sociale werkgelegenheid en beschutte werkplekken. Daarnaast zetten ze zich in voor armoedebestrijding. De kapsalon is hier een mooi voorbeeld van. Het is daarom prachtig dat Noggus&Noggus deze prijs inzet voor de ondersteuning van deze sociale kapsalon”.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.