Home / najaarsconcert omeer mannenkoor in dalfsen

najaarsconcert omeer mannenkoor in dalfsen

“Misschien denkt u: ‘ook voor jonge mensen?’ Ja, want omdat wij een algemeen koor zijn hebben wij een bijzonder gevarieerd repertoire. De dirigent, Gezinus M. Veldman, schrijft bijna alle muziek voor het koor. Zo heeft hij bijvoorbeeld van Michael Jackson het lied ‘Heal the world’ 4-stemmig bewerkt voor het mannenkoor, naast liederen zoals ‘Piano man’ van Billy Joel.

Het Ommer Mannenkoor begint met een blokje geestelijke muziek, waaronder de bekende cantate 147 van J.S.Bach: ‘Jesus bleibet meine Freude’. Daarna komt er een blok met ‘negro spirituals’ waar het koor swingend wordt opgezweept door de muziek.

Een heel bijzonder lied is het ‘Ommen Lied’, geschreven door de Dalfser kunstenares Corine Aalvanger. Corine woont tegenwoordig in Ommen naast de zaal waar het OMK oefent. Zij heeft in het voormalig concentratiekamp ‘Erika’ (tegenwoordig vakantiepark de Besthmenerberg in Ommen) een lied ontdekt van een Leidse student die daar in de oorlog gevangen zat. Toen zij in contact kwam met een jonge Eritrese vrouw Semhar Tesfamariam heeft zij dit oorspronkelijke lied hertaald naar het vluchtverhaal van Semhar.

Onze veelzijdige dirigent heeft er ontroerend mooie toepasselijke muziek bij geschreven, ondersteund door een prachtige vioolpartij. Deze partij wordt gespeeld door de Armeense violist Hrayr Ter-Sargsyan. Het is de eerste keer dat het OMK dit lied tijdens een concert zal uitvoeren. Hrayr zal tussen de liederen door ook enkele solo ten gehore geven, begeleid door Gezinus M. Veldman op piano. Uiteraard zal ook Gezinus M Veldman enkele solo’s geven op de piano. Het is elke keer een genot om naar hem te luisteren.

Enkele liederen zullen worden begeleid door koorlid B.Welink op combo. Naast koorzang hebben we de bekende bariton Ard Kamphuis kunnen strikken. Hij geeft enkele solo’s en zal ook samen met het OMK enkele liederen zingen. Al met al heeft onze dirigent een bijzonder gevarieerd programma samen gesteld met muziek van allerlei genres.

Het OMK zingt graag in die prachtige kerk in Dalfsen met een schitterende akoestiek. Het OMK heeft een regionale functie en heeft naast leden uit Ommen ook zangers uit Dalfsen, Lemelerveld en Dedemsvaart. Vorig jaar was de kerk goed gevuld, en het OMK hoopt dat het dit jaar ook zo zal zijn. In de voorverkoop kosten de kaarten € 10,00 en aan de kassa € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De voorverkoopadressen zijn The Read Shop Schuurman Bloemendalstraat 3 te Dalfsen en Wennemars J. Schaapmanstr 12 Oudleusen of bij leden van het koor.”

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.