Home / muzikaal eerbetoon voor johan cele in ommen

muzikaal eerbetoon voor johan cele in ommen

Cele heeft als rector van de Latijnse school en organist van de Grote Kerk in Zwolle veel gedaan voor de samenleving. Hij schiep orde tijdens de Moderne Devotie, was vernieuwend en trok zelfs buitenlandse studenten aan. Het concertprogramma ‘Celestial Celebration’ zal een muzikale reis zijn vanaf de oude muziek uit de tijd van Cele, via onder andere Monteverdi en Bach, naar het eindstation: een nieuwe compositie van Dick Le Mair. Zijn ‘Benedicat’ heeft hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven en opgedragen aan Johan Cele.

Het gehele programma zal bestaan uit geestelijke vocale en instrumentale muziek. De uitvoerende musici zijn bestaat uit EVA vocaal ensemble (zes zangeressen) en Trióles (Els op saxofoon, Louise Berendsen op dwarsfluit en Sophie van Dijk op harp).

Het concert in Ommen vindt plaats op donderdag 28 december in de Hervormde Kerk. De musici proberen via crowdfunding de financiën te werven om de concertreeks mogelijk te maken. Doneren is mogelijk via de website www.voordekunst.nl. Het project staat daar vermeld onder de titel Celestial Celebration.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.