marienberg in knock out fase districtbeker

  De eerste twee ontmoetingen met Zuid-Eschmarke en de Blauwwitters werden simpel doch eenvoudig gewonnen. Echter hetzelfde deed de ploeg uit Hengelo. Zij reisden bovendien met een licht voordeel af naar Mariënberg want de ploeg van mien Ome Johan had namelijk aan gelijkspel voldoende om door te bekeren aangezien het doelsaldo van de Hengeloërs beter was.

  Na 45 minuten voetballen aan het kanaal in Mariënberg leek het ook nog eens dat Juliana’32 de daad bij het woord voegde. Het leidde halverwege met 0-1 en was volgens de meeste stuurlui aan de zijlijn de bovenliggende partij geweest. Jammer was wel dat het doelpunt voortkwam uit onzorgvuldigheid in de defensie van de thuisploeg.
  Na de onderbreking en wat tactische omzettingen stond er in het tweede bedrijf een heel andere ploeg op het veld.
  Trainer Niels van ’t Hoog was zijn manschappen fanatiek aan het coachen.

  De roodzwarte motor heeft ruim een jaar lang vaak stil gestaan. Het pruttelde wel eens, stond soms in de hoogste versnelling maar regelmatig werd het motorblok onnodig opgeblazen.
  Verstappiaanse taferelen waren eerder regel dan uitzondering. Na afloop van het seizoen stopten ook nog eens zes basisspelers. Even werd er gevreesd dat de blinkende roodzwarte bolide dit seizoen steevast achterin het veld te zien zou zijn.

  Maar van ’t Hoog heeft binnen enkele maanden nieuw elan in de ploeg weten te brengen.
  Positiviteit, energie en frisheid. Duidelijkheid, afspraak is afspraak en de spelvreugde spat weer van de gezichten van de heren voetballers af. Een flinke dosis gretigheid maakt het plaatje compleet en dat geeft de enigszins bezorgde roodzwarte burger moed en zien ze de seizoensouverture dan ook met vertrouwen tegemoet.
  Verder laten de voormalige A-junioren zich gelden. Onder andere Erjan Lamberink, Dani en Jari van der Veen hebben zich brutaal in de basiself genesteld. Gevestigde namen moeten alle zeilen bijzetten om het seizoen beslagen ten ijs te komen. Kortom, gezonde concurrentie.
  Invaller Tom de Lange schoot na 55 minuten de gelijkmaker tegen de touwen. Zijn uithaal vanaf 25 meter was de keeper van Juliana’32 te machtig.

  Mariënberg etaleerde moed en durf tegen het vernieuwde Juliana’32 wat bijna met een compleet nieuw elftal op de proppen kwam.
  Edwin Hofsink kopte de uiteindelijke 2-1 zege binnen. Hij torende hoog boven 11 Hengeloërs uit en wist de uitstekende cornerbal van Dani van der Veen winstgevend te anticiperen.
  Hierna hadden beide ploegen kansen op doelpunten. Mariënberg had de bevrijdende 3-1 kunnen maken maar ontsnapte in de slotfase nog aan de gelijkmaker.

  Maar op basis van de tweede helft, de eerste heb ik helaas niet gezien, was de overwinnning meer dan terecht!
  ’s Avonds dronken wij er aan de bar een mooi Bokbiertje op!
  Zaterdag 23 september gaat het dan (eindelijjk) echt beginnen. Op het Westerpark is Mariënberg de gastheer voor SVVN uit Nijverdal. Kieken wat het wordt. Van ’t Hoog heeft nu nog anderhalve week om zijn elftal optimaal voor te bereiden op de start van de competitie.
  De verwachting is dat wij mooi bij de eerste startrijen staan opsteld. Mooi Man!

  Het gaat weer beginnen. Heeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk, lang op gewacht. Wij mogen weer.
  Veule wille allemoal. Maak Joe Woar. Joah, mag wel zo

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.