leerlingen de zaaier maken kennis met provinciale politiek

  Tijdens het Provinciespel lag midden in de Statenzaal een grote provincieplattegrond, met daarop enkele grote plaatsen en wegen. De leerlingen kregen de vraag voorgelegd welke voorzieningen er volgens hen moesten komen en waar. Ze moesten dit met argumenten en economische cijfers onderbouwen.

  De groep werd over zes politieke partijen verdeeld. Iedere partij moest een eigen partijprogramma opstellen met een prioriteitenlijstje. Op deze manier konden de leerlingen ervaring opdoen over hoe een democratische samenleving werkt. En dat hiervoor argumentatie, overleg, meerderheid en consensus nodig zijn.

  Het spel is ontworpen door ProDemos uit Den Haag. De stichting ProDemos staat voor het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. Zij laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, binnen de provincie, in de landelijk politiek en in het Europees Parlement. De leerlingen konden terugzien op een geslaagde en leerzame dag.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.