Home / kinderboekenweek staat dit jaar in het thema van griezels en engerds

Het bijna weer zo ver. Vanaf 4 oktober tot 15 oktober is weer de Kinderboekenweek. In deze week wordt er extra aandacht gegeven voor het lezen, het voorlezen en alles wat met boeken te maken heeft. Zoals ieder jaar heeft ook deze Kinderboekenweek een thema, namelijk Gruwelijk eng! Oftwel Kinderboeken van verhalen over griezels, engerds en helden (die zogenaamd nergens bang voor zijn).

kinderboekenweek staat dit jaar in het thema van griezels en engerds

Eén van die helden is 4-voudig goochelkampioen Goochelaar Jan met zijn zoektocht als Jager Jan. Hij komt naar de bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart met een voorstelling met veel goocheleffecten voor kinderen van 4 – 12 jaar.

Er loopt een jager door de gemeente Hardenberg. Ze zeggen dat hij al honderden jaren oud is ……. Hij is op zoek naar iemand. Maar naar wie? Kom en luister naar zijn verhalen over boze wolven en mooie prinsessen en andere sprookjesfiguren. Zou het echt waar zijn?

Zaterdag 7 oktober, van 10.30 – 11.30 uur in het LOC+-gebouw in Hardenberg. Woensdag 11 oktober, van 14.30 -15.30 uur, in De Baron in Dedemsvaart. De entree bedraagt € 3,00.

Kinderen van 6 -10 jaar kunnen woensdag 11 oktober in de bibliotheek in Balkbrug gratis terecht voor een doe-middag van 14.00 – 16.00 uur rond een nieuw boekenfiguur: Jorrik de Ork, half mens, half ork. Jorrik komt op zijn vlucht langs het Wisselwoud vol elfen, dwergen trollen en orken.

Ben je nieuwsgierig? Kom en luister, griezel , speel en knutsel mee.
Ook zijn er een paar niet-griezelige gratis activiteiten deze week voor kinderen tot ong. 4 jaar met hun ouders. Woensdag 4 oktober is er voor de derde keer een Voorleesfeest in Heemse in samenwerking met De Dassenburcht en Kindcentrum Heemse in het wijkgebouw Norden-Hazenbos aan de Jan Steenstraat in Hardenberg/Heemse. Dit Voorleesfeest is van 10.00 -11.00 uur.

Donderdag 5 oktober nodigen De Stuw, de GGD en de Bibliotheek ouders en kinderen tot ong. 4 jaar uit voor: Samen Smullen. Kom gezellig samen smullen, boekjes lezen en spelen in de Buurtkamer in De Krim. Het is van 10.00 – 11.30 uur.

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.