kettingzagen en nog veel meer stoers op de meer voor mannen dag

  Foto: Ineke Wunnink, tekst: Gea Slotman

  Afgelopen (laatste) Bissinghwoensdag, ‘Meer Voor Mannen,’ konden mannen – maar ook vrouwen – hun hart ophalen aan stoere items: mooie auto’s, motoren, oude brommers, et cetera. Ze konden hun haar en baard laten doen op de ouderwetse manier bij een heuse barbier. Twee mannen van Stihl Timbersports gaven mooie demonstraties. Rolf Doderlein de Win, die aan ‘carving’ doet, een soort figuurzagen met een motorzaag, maakte prachtige sculpturen uit boomstammen. Een feest om naar te kijken. Collega Rik van Drielen zaagde in rap tempo plakjes van resten hout. Bij hem gaat het dus meer om behendigheid en snelheid. De twee reizen de hele wereld over om mee te doen aan kampioenschappen. Rolf begon ooit als ijskunstenaar. Hij werd gesponsord door Stihl en won ‘per ongeluk’ het wereldkampioenschap.

  Dat smaakte naar meer. “Wat ik met ijs kan, dat kan ik ook met hout,” dacht hij. De bevlogen kettingzagers reizen inmiddels de hele wereld over om mee te doen aan kampioenschappen. Wat ze jammer vinden, is dat er in Nederland zo weinig hout voor handen is. “In Rusland bijvoorbeeld, kun je gewoon à la minute een paar bomen omzagen. Dat kun je hier in Nederland niet maken!”

  De Bissingh wordt afgesloten aan het einde van het Blaasorkestenfestival, 2 en 3 september.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.