Home / iso lemon tennis tour met jacco eltingh bij dltc gerner

iso lemon tennis tour met jacco eltingh bij dltc gerner

Na een inleidend praatje van voorzitter Edwin de Jong nam Jacco het woord om enige tekst en uitleg te geven over de Iso Lemon Tennis Tour en het verspreiden van tennis enthousiasme in Nederland. Als kersverse technisch directeur van de KNLTB had hij toch tijd gevonden om in Dalfsen op de baan te staan, ondanks de op dat moment gespeelde Davis Cup ontmoeting van Nederland en Tsjechië.

Op de baan werd begonnen met een gezamenlijke warming-up onder leiding van Jacco. Vervolgens werd met behulp van diverse trainers vanuit de eigen gelederen in vier jeugd- en drie seniorengroepen gewerkt aan onder andere de opslag, de volley, forehand/backhand, etc. Terwijl een ieder zijn uiterste best deed kwam Jacco op de verschillende banen voorbij om aanwijzingen en uitleg te geven. Zo vertelde hij dat je een volley aan het net kunt vergelijken met een stoot tijdens het boksen: je moet je arm in een rechte beweging vooruit stoten, dan doe je je tegenstander het meeste pijn….

Na vier onderdelen en ca. anderhalf uur trainen werd er even gepauzeerd en kon iedereen zijn dorst lessen met de door de sponsor aangeboden Iso Lemon sportdrank. Daarna gingen de deelnemers actief verder met de laatste drie onderdelen. Na afloop van de trainingen ontvingen alle deelnemers een goodiebag van de sponsor Iso Lemon. De clinic werd afgesloten met een mooie demonstratiewedstrijd van Jacco Eltingh & Janneke Scheewe tegen Michiel Dijk & Peter van Hoof, zelfs de zon ging nog schijnen. Terwijl het publiek aan de zijlijn genoot van het spel en zeker ook de commentaren van Jacco tijdens het spel, werden de mensen aan de kant getrakteerd op een lekker broodje hamburger, gemaakt door Hendriks Kitchen. Al met al een geslaagde dag waar veel is geleerd en tevens is genoten van mooi tennis.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.