heidi veurink geniet volop van rolstoelbasketbal

  “Het mooiste wat ik heb meegemaakt is dat wij als rolstoelbasketbalteam ervoor gezorgd hebben dat er mensen zijn doorgestroomd naar het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Zelf ben ik door rolstoelbasketbal erg gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen ik net in het team zat en ze om mijn mening vroegen, stak ik het liefst mijn kop in het zand. Nu durf ik wél te laten zien waar ik voor sta.”

  Heidi is met een open ruggetje geboren. “Als kind liep ik met een rollator, vervolgens heb ik geleerd om met krukken te lopen en dat doe ik nog steeds. Maar ik gebruik nu wel steeds meer de rolstoel, vooral buitenshuis. Als kind heb ik 14 jaar lang paardgereden en een zwemdiploma gehaald. Vanaf mijn 14e ben ik gaan rolstoelbasketballen.”

  “Via mijn moeder ben ik bij rolstoelbasketbal terecht gekomen. Zij zag het op de kabelkrant, maar ik moest er niks van weten, ik kan immers toch lopen dacht ik! Maand later toch gegaan en nu niet meer weg te denken uit het team. Ik vind het heel leuk om in een gemengd team samen te spelen.”

  Roelstoelbasketbal in competitieverband kan zowel met mensen met als zonder beperking. Wil jij rolstoelbasketbal uitproberen? Kom dan op zaterdag 16 september naar de Iedereen-Actief-Dag! Probeer naast rolstoelbasketbal diverse andere sporten uit op de Sportboulevard in Hardenberg.

  Namens de gemeente Dalfsen is wethouder Jan Uitslag aanwezig. Naast het beantwoorden van een aantal ‘sportieve’ vragen zal hij zelf in een rolstoel plaatsnemen en een aantal sporten beoefenen.

  Meer informatie
  ‘Iedereen Actief!’ is de naam van het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt ‘Iedereen Actief’ duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties).

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Regiocoach Aangepast Sporten: Ruth Buitenhuis, 0523 – 267478, r.buitenhuis@destuw.nl of kijk op www.iedereenactief.nl.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.