Home / fysiototaal in tien jaar aanzienlijk gegroeid

fysiototaal in tien jaar aanzienlijk gegroeid

Carla Mastenbroek en Bas Hulshof hebben grote plannen voor de
toekomst met hun maatschap FysioTotaal.

Tekst/foto: Dook van Gils

Dat hun team nu – tien jaar later – uit 25 medewerkers zou bestaan en ze op tien locaties praktijkruimte zouden hebben, hadden ze toen niet kunnen bedenken. Carla: “Nee, echt niet! Ik wilde altijd wel zelfstandig ondernemer worden, maar had eigenlijk geen idee wat dat inhield en wat erbij komt kijken als je een eigen bedrijf hebt. Dit was heel iets anders dan in loondienst werken. En dan al die veranderingen in de zorg de laatste jaren! Maar door schade en schande word je wijs, zullen we maar zeggen.” Bas was al als zelfstandige werkzaam, maar vindt de maatschap een prettige manier van samenwerking. “We zijn op de toekomst gericht, hebben een visie ontwikkeld waarbij kwaliteit voorop staat en we de tijd nemen, niet alleen voor onze patiënten, maar ook voor de begeleiding van onze stagiaires. We hebben altijd stagiaires, zowel van het MBO als van het HBO, en dan niet alleen op fysio- of sportgebied, maar ook op het administratieve vlak.”

FysioTotaal is naast de hoofdvestiging, op meerdere locaties in Hardenberg, in Oosterhesselen en Emmer-Compascuum actief en werkt samen met sportschool ProfitGym in Ommen. “Het is een misverstand te denken dat mensen lid moeten zijn van die sportschool als ze bij ons in behandeling willen,” verduidelijkt Carla, “Wij huren daar gewoon ruimte.” Ze zijn trots op hun team. “Dankzij het feit dat we zoveel medewerkers hebben, hebben we ook veel specialismen in huis. We hebben de naam FysioTotaal niet voor niets gekozen; we bieden echt alles op fysiotherapiegebied. Zo hebben we OrthoXpert, gespecialiseerde hulp bij nieuwe heupen en knieën, schouderspecialisten, kinder- en ouderenfysiotherapeuten, houden we ons bezig met leefstijl, doen we healthchecks, dry needling en nog veel meer. We vinden het ook altijd prettig als medewerkers zelf met initiatieven, ideeën en tips komen. Wij staan voor alles open en faciliteren waar mogelijk”, laat Bas weten. Carla: “Gelukkig is Bas iets analytischer aangelegd dan ik. Hij bekijkt de ideeën, ook die van mij, van verschillende kanten voordat we aan iets nieuws beginnen.”

FysioTotaal heeft ook praktijkruimte op Camping de Beerze Bulten. Pardon? “Ja, dat leek ons een vanzelfsprekende locatie. In 2008 zijn we er al mee gestart,” zegt Carla, “Veel mensen hebben behoefte aan fysiotherapie als ze op vakantie zijn, dus waarom dat dan niet mogelijk maken op een camping?” Bas vult aan: “Het mooie is, dat hieruit onze tweede onderneming Zorg op Locatie is ontstaan. Wij regelen hulp bij verzorging van stoma, bij steunkousen, thuiszorg en zelfs oppas op vakantieadressen waar dat nodig is. De provincie was onder de indruk van ons initiatief en steunt het dit jaar en volgend jaar.”

Zorg op Locatie is slechts een van de inmiddels uitgevoerde ideeën van Bas en Carla. Voor de toekomst hebben ze nog wel meer plannen. Zelfs voor 2018 al. Carla: “We kunnen en willen daar nog niet veel over zeggen, maar we zien dat helemaal zitten. Op naar de volgende tien jaar!”

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.