Home / diamant voor bruidspaar den engelsman de hoog

diamant voor bruidspaar den engelsman de hoog

Ze leerden elkaar op de catechisatie kennen. Rien: “Zij had kastanjebruin haar. Dat vond ik mooi.” Nel: “We waren vijftien en zestien. Op 6 september 1948, de kroningsdag van Juliana, is het eigenlijk echt begonnen. Toen bracht hij me thuis. We hadden negen jaar verkering.” In 1957 trouwden ze.

Rien deed vroeger een paar jaar MULO en kon daarna aan het werk in een offsetdrukkerij. Hij werd intern opgeleid en na militaire dienst werkte hij bij verschillende drukkerijen. In 1976 begon hij voor zichzelf: de laatste jaren tot zijn pensioen had hij nog een paar baantjes. Nel deed huishoudschool en werkte bij een paar handwerkzaken. De twee kregen samen twee zonen en vier dochters: Tonny, Kees, Marian, Linda, Nelleke en Peter. Ze hebben twintig kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Afgelopen week is er nog een achterkleinkind geboren.

Nel bleef vroeger thuis als moeder en huisvrouw en naaide graag kleren voor haar kinderen. “Naaien, daar ging ik wel in op.” Tegenwoordig breit ze beren voor de kleinkinderen. Rien repareerde graag klokken: ook nu nog. “Ik ben altijd met techniek bezig geweest en haalde alles uit elkaar, vroeger.” Ook reed hij graag motor. Tegenwoordig rijdt hij nog scooter en auto.

Het paar woonde vierenveertig jaar in Delft, vorig jaar verhuisden ze om gezondheidsredenen naar Ommen. “Dat was een warme deken. Ook hier in de buurt werden we hartelijk ontvangen.” Ze wonen in een huisje bij het gezin van dochter Nelleke en zijn zelfredzaam. Nel en Rien zijn dankbaar en zien hun geluk als zegen. “Dat je zoveel gegeven wordt. Daar word je blij van…”

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.