Home / dennis ter burg wijst ovc 21 de weg

dennis ter burg wijst ovc 21 de weg

Dennis ter Burg zette een prima pot neer tegen Nieuw Heeten

Dennis ter Burg is een ander type speler van Koen Daman, maar vult de loodzware erfenis prima in. Sterker nog, de van OZC overgekomen middenvelder strooide met passes of waren het pepernoten op Sinterklaasavond en stond daarmee telkenmale aan de basis van elke gevaarlijke aanval in het eerste officiële duel van het seizoen 2017-2018. Bovendien zette hij met een precisieraket van buiten de zestien OVC ’21 op voorsprong in het bekerduel tegen Nieuw Heeten.

Uiteindelijk won de thuisclub met 2-1. Ja, het zal allemaal best, een gelijkspel had de veldverhouding beter weergegeven, maar o, o, o, wat een mooie opsteker voor een ploeg in opbouw. Natuurlijk is er werk aan de winkel voor Wijsman. En welzeker, ‘de blauwen’ acteerden achterin erg timide en gaven nogal wat ruimte weg. Nieuw Heeten verzuimde te profiteren, al had Hessel Grolleman op slag van rust pech dat de deklat hem niet gunstig gezind was. OVC ’21 werd pas dreigend nadat Damon Nouri de geblesseerde Justin Meijerink kwam vervangen.

De aanvaller met Iraanse wortels draaide af en toe de afweer dol, maar voerde zijn acties vaak net iets te ver door om er tastbaar resultaat uit te peuren. Kort na de onderbreking wees uitblinker Ter Burg de thuisclub de weg. Aannemen, kort draaien, schieten, pats, goal! Nadat Jort Schutte een stervende zwaan acteerde, dermate geloofwaardig dat arbiter Bloksma de bal op de stip legde, mochten Juul Kruiper vrij aanleggen vanaf elf meter. De vijandelijke aanvaller faalde hopeloos en vond niet het doelnet, maar de ballenvanger.

In de slotfase was wat duw- en trekwerk tegen Sander Biemans reden om ook de thuisclub een penalty te schenken. Nouri liet zien hoe het wel moest. 2-0 wedstrijd gespeeld. Had je gedacht! Tijmen Meijerink bracht met een fraai afstandschot de spanning nog even terug, maar de thuisploeg trok de 2-1 over de streep.

Zondag speelt OVC ’21 de tweede bekerwedstrijd tegen SDOL, dat uit met 1-0 won van Sportlust Vroomshoop. Op sportpark de Achterberg in Luttenberg wordt om half drie afgetrapt.

Lees ook

Taartenactie van ‘Kunst na Arbeid’

LEMELE – ‘Het jaar 2020 is een ander jaar geworden voor ons als muziekvereniging Kunst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.