Home / de dertigste editie van de halve marathon van dalfsen was een loopfestijn

de dertigste editie van de halve marathon van dalfsen was een loopfestijn

En niet in de laatste plaats voor speaker Henk Borgmeijer, die voorafgaand aan de start van de 10 en 21 kilometer in het zonnetje gezet werd door Erben Wennemars en Stokvisdennen-voorzitter Jan van Leur. Die reikten de verraste en zichtbaar ontroerde Dalfsenaar de KNAU-waarderingsspeld plus bijbehorende oorkonde uit, omdat Borgmeijer er vanaf het begin bij was en al die jaren het evenement aan elkaar praatte met zijn enorme feitenkennis en kennis van de atletiekwereld. Het was ook zaterdag weer regelmatig te horen hoe hij de prestaties van de deelnemers op de voet volgt en bijhoudt: “Meisje, je bent dit jaar twee minuten sneller dan vorig jaar. Fantastisch toch?” Ook sportwethouder Jan Uitslag sprak lovende woorden.

De snelste van dit jaar op de 21,1 kilometer was Danny Koppelman van ACO van Elderen. Hij kwam met 1.09.37 tweeëneenhalve minuut sneller over de eindstreep dan Alwin Heijting, die tweede werd. Erik Driesen werd derde in 1:14:57, terwijl Ralph Schepers de snelste Dalfsenaar was op de negende plaats. De snelste vrouw was Michelle van Hooft.
De winst op de 10 km was voor Erik Slomp (35:12), gevolgd door Arjen Driesen en Gertin Roke.( bron marskramer).

Omdat het ook een Dalfser feestje is, was daar ook het Wijnberger-podium voor de snelste op de de ½ marathon. Bij de dames stond Lioe Kwee met 1.41.28 op de hoogste trede, gevolgd door Annemiek van Nee ( 1.54.37) en Kim Everts ( 1.59.23). Bij de mannen was het Ralph Schepers die in 1.23.25 als eerste Dalfsenaar de het finishdoek passeerde, die Gerrie Everts met 1.25.05 achter zich liet. Op nummer drie Bert Ruitenberg met ook een prima prestatie van 1.27.38.

De snelste Dalfsenaar op de 10 km bij de dames was Aline Kootstra met een hele snelle 40.48, zei kreeg van Vieth-Haarmode een waarde bon. Aline kreeg gezelschap van Maria Ufkes ( 45.43) en Rebecca Endeman ( 46.53) die 2e en 3e werden. Bij de mannen kan Bas Elst naar die zelfde kapper met 39.17 was hij de snelste Dalfsenaar. Hij was sneller dan Peter Hoogeboom ( 42.57) en Bart Stevens ( 43.59).

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 30e editie, voor de aller kleinsten was er in de Trefkoele een circuit door ASC-en SVD gym uitgezet, die zich daar prima vermaakte. DeKidsrun blijkt elk jaar een schot in de roos te zijn, het enthousiasme van de jongste deelnemers spat er elk jaar meer vanaf. De bezetting op de overige afstanden liet de bij de organisatie een grote glimlach zien, daar er in de omgeving volop evenementen op dezelfde dag gepland stonden. Een bewijs dat de deelnemers elk jaar de weg naar Dalfsen weten te vinden.

 

Lees ook

Rick Evers: Kijk, dit moet je elke dag thuis doen

De mondhygieniëste, die op de website van de praktijk werd voorgesteld als preventie assistente, vroeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.