Home / dalfsen heeft warm hart voor samenloop voor hoop

dalfsen heeft warm hart voor samenloop voor hoop

Ook Paul Ramaker en Marcel Harmsen, medewerkers buitendienst gemeente, zijn ‘met de pet rond gegaan’. Het enthousiasme voor dit doel werd meteen gedeeld: “Enkele collega’s moesten we uitleggen wat de SamenLoop voor Hoop inhoudt, maar de meesten waren al op de hoogte. Je merkt dat iedereen wel iemand, een familielid of bekende, heeft verloren aan kanker”, laten de mannen weten. Ramaker en Harmsen overhandigden bestuursleden Fred en Marjon afgelopen donderdag een cheque van 250 euro.

Jan en Gerda van Emmen waren aanwezig om namens Damovo en Mega Crew Dalfsen twee cheques te overhandigen: “Damovo staat voor Dalfsen Motor & Voetbal, maar uit deze activiteiten bestaat dit feest in mei niet meer, het heeft nu een heel gevarieerd programma. Er worden onder andere fietstochten uitgezet en iedereen die de afgelopen keer meedeed en de route ophaalde bij de start, hoefde niets te betalen. Wel mocht er iets gedoneerd worden in de collectebus, dit heeft 203,56 euro opgebracht voor Samenloop voor Hoop!”

Daarbij heeft Damovo een advertentie gesponsord, een spandoek in de tent opgehangen en het logo op het LED-scherm laten zien tijdens de Damovodagen. Gerda vertelt dat zij van dichtbij de vernietigende ziekte heeft meegemaakt en het heel belangrijk vindt dat er veel geld ingezameld wordt om iets tegen kanker te doen. En Jan zegt: “Helaas kan ik zelf niet meedoen met de wandeling, want ik ben dan op pad als lid van Mega Crew Dalfsen voor het Mega Piraten Festijn in Zelhem. Maar toch wil ik mijn steentje bijdragen.” Namens Gerda, Brian, Alinda en hemzelf overhandigde hij de bestuursleden vervolgens een cheque van 60 euro.

Alle gulle gevers werden hartelijk bedankt. De bestuursleden laten weten dat het aftellen is begonnen: De laatste voorbereidingen worden getroffen, de Samenloop voor Hoop wordt op vrijdag 22 september om 16:00 uur door ambassadeur Maurits von Martels en voorzitter Arjen Meijer geopend onder begeleiding van dj’s. De eregasten, mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad, lopen samen met hun dierbaren de eerste ronde voorop. Alle teams sluiten daar vervolgens op aan.

Om 22.30 uur start de kaarsenceremonie, een van de hoogtepunten. ‘s Avonds verlichten vele kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Een aantal eregasten vertelt hun persoonlijke verhaal”, laat het bestuur weten, “Op zaterdag 23 september wordt rond 16.00 uur de laatste ronde gelopen van dit evenement. Voorzitter Meijer en wethouder Klaas Agricola verzorgen het slotwoord en dan wordt de opbrengst bekendgemaakt. Een spannend moment. Iedereen is welkom op het Evenemententerrein in Dalfsen om de deelnemers aan te moedigen en dit prachtige initiatief in Dalfsen mee te beleven en mee te maken.”

De SamenLoop is te volgen via www.facebook.com/SLVHDalfsen, meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.