Home / csv 28 lichtvoetiger dan ozc

csv 28 lichtvoetiger dan ozc

Maar OZC heeft nepweides. Voor de tweede bekerwedstrijd tegen CSV ’28 werd uitgeweken naar een mat met kunstsprieten. Dat was voor de bezoekers uit Zwolle geen nadeel. Die spelen elke wedstrijd op kunstgras. Oefenmeester Martin Reijnders heeft daar ook een selectie voor. Snelle, behendige en technisch vaardige tikkertjes. De thuisclub werd vooral in het eerste bedrijf van het kastje naar de muur gestuurd.

Het ging van meet af aan crescendo met de gasten uit de hoofdstad van Overijssel. Slechts een handvol spelers had de bal beroerd, maakt niet uit, hij lag al in het mandje. Lekker dan. Niemand, maar dan ook werkelijk niemand pakte de wegsprintende Rachid Lahzal op, de pass van achteruit was op maat, het afronden van de linkerspits uit het boekje. Wonder boven wonder bleef de schade tot de thee beperkt tot deze ene tegentreffer. Oranje had continu de bal, geel hobbelde er wat achter aan en dan speel je nooit een lekkere wedstrijd. Bij CSV ’28 bleef over acht, negen schijven in balbezit. Bij de thuisclub was het aannemen, inspelen, kwijt, met spits Niel Koggel in de rol van Vincent Janssen tegen Frankrijk, hopeloos en moederziel alleen op een eiland.

Hoe luidt het spreekwoord ook alweer? O ja, ‘een ezel stoot zich in het gemeen, geen twee keer aan dezelfde steen!’ In de gelederen van OZC niet bekend. Nauwelijks was afgetrapt voor het tweede bedrijf of Lahzal verschalkte doelman Bennemeer met een bekeken boogbal. Trainer Weteringe had nauwelijks het gat op de stoel. Toch herstelde de thuisclub zich na de 0-2 en deed zowaar eindelijk mee. Jesse de Lange liet zien een prima voorzet in huis te hebben. Eindelijk toonde Koggel kleur. Nu had de spits pech dat het speeltuig via zijn plaat en het aluminium het veld weer in spong.

Niels Jansen viel goed in en ging met een venijnig schot op zoek naar herstelwerk. Het kwam er niet van. Lahzal bepaalde dat het zijn middag was en versloeg Bennemeer van dichtbij met een kopbal. Aandachtspuntje. Doelgebied keeper, desnoods de neus een kwartslag gedraaid, maar die bal is voor jou! 0-3, slik, duidelijke cijfers, maar geen millimeter geflatteerd. En zo is OZC na twee wedstrijden al zeker dat het bekeravontuur beperkt blijft tot de poulefase. Zaterdag rondt de ploeg van Pascal Weteringe de bekersessie af in Balkbrug. Op sportpark de Balk is Avereest om 14.30 uur de tegenstander.

Stand poule 20:
CSV ’28 2-6 (+ 5),
WZC 2-6 (+ 3),
Avereest 2-0 (- 3)
OZC 2-0 (- 5)

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.