Home / boek van de week alles tussen ons

boek van de week alles tussen ons

Als je jong bent denk je dat je de wereld aankunt. Zeker als je een hechte vriendschap zoals Eve en Lily hebt. Samen groeien ze op in Ierland, Lily, kind van een alleenstaande moeder, brengt een groot deel van haar jeugd bij Eve thuis door. Daar ervaart ze de warmte van een stabiel gezin. Als ze tieners zijn komen de jongens in zicht, Eve valt voor de charmante Ben en Lily begint al jong iets met de knappe Declan. Na het eindexamen neemt Lilly een vakantiebaantje driehonderd kilometer verderop, Eve hangt de hele zomer thuis rond. Ze schrijven elkaar brieven, het is 1990, zo nu en dan proberen ze te bellen. Het einde van de zomer is ook het einde van hun vriendschap, er is iets voorgevallen waarover ze geen van beiden iets willen zeggen. Ze hullen zich daarover in stilzwijgen.

Ongeluk
Twintig jaar later heeft Eve een mooie carrière als sieradenontwerper en in de VS een navenant zakenimperium opgebouwd. De briljante studente Lily heeft afgezien van een studie geneeskunde en werkt nu als verpleegkundige, is getrouwd met Declan en heeft twee kinderen met hem. Als Eve terugkomt naar Ierland en een korte affaire met haar jeugdvriendje Ben begint wordt ze samen met hem door een dronken automobilist aangereden en belanden ze meer dood dan levend in het ziekenhuis. Lilly is op dat moment aan het werk, ze schrikt als ze de naam van haar oude vriendin op de status ziet staan, Eve is zo toegetakeld dat Lily haar bijna niet herkent. Is dit treffen het begin van een hernieuwde vriendschap? Kunnen de bruuske Eve en de pleaser Lily elkaar vergeven wat in het verleden is voorgevallen? Of blijft alles bij het oude en zullen hun wegen zich spoedig weer scheiden?

Brieven
Elk hoofdstuk begint met een in de zomer van 1990 geschreven brief. De toon van de brief zet de toon voor het hoofdstuk dat erop volgt. Eve en Lily hebben twintig jaar lang een eigen leven geleid, hebben keuzes gemaakt waar ze trots op zijn of waar ze spijt van hebben. Ze zien duidelijk wat er in het leven van de ander moet veranderen, het eigen leven op orde krijgen is een stuk moeilijker. Maar één ding wordt hen wel pijnlijk duidelijk, je kunt niet zonder vrienden, een sociaal netwerk dat in donkere tijden om je heen staat.

Het boek ‘Alles tussen ons’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl 

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.