Home / beeld werkzoekende vijftigplusser kantelt

beeld werkzoekende vijftigplusser kantelt

Wethouder Ko Scheel opende de bijeenkomst en was blij met het initiatief van ArboPositief om in Ommen een groep te starten. Het beeld waarin een lang werkzaam leven vaak als vanzelf verliep en eindigde met een pensioen, is niet meer. “Het gaat niet meer vanzelf, en toch moet je blijven geloven in jezelf,” aldus Scheele. “En blijf ook investeren in jezelf, want de wereld is veranderd en je moet jezelf blijven ontwikkelen,” hield John de Wolf het publiek tijdens het tafelgesprek met Klaas Jan Boessenkool en Tinus Broekroelofs voor.

John vertelde hoe hij mensen door middel van sport weer in beweging krijgt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het zet mensen aan om een stap te maken in het zoeken naar werk. In de antwoorden van John op vragen van presentatrice Roos ter Beek klonk meer hoop door. Het beeld van de oudere werkzoekenden kantelt. Deze groep, doorgaans moeilijk weer aan het werk te komen, wordt steeds serieuzer genomen. Ervaring wordt weer als een pré gezien, en er gaan steeds meer deuren voor hen open. Tinus Broekroelofs, accountmanager van het dienstenbedrijf gaf het voorbeeld van een oudere stukadoor die zijn oorspronkelijke werk niet meer kon doen, maar met zijn ervaring wel ploegbaas kon worden. “En zorg voor een netwerk, mensen die jou kennen en je kunnen aanbevelen. Je eigen ambassadeurs,” haakte John in. Klaas Jan Boessenkool, directeur OCB Bouw, vindt het daarom tijd voor een gezamenlijke netwerkbijeenkomst met werkzoekenden en bedrijven, waarbij ArboPositief de deelnemers faciliteert om goed voorbereid netwerkgesprekken aan te gaan. “Wij pakken die handschoen op,” aldus de kerngroep van ArboPositief.

Met zijn optimistische blik – “Na 1000 keer mis, kan nummer 1001 zomaar raak zijn” – moedigde John de Wolf de gasten aan om vooral niet op te geven. Of zoals Ko Scheele het zei: “Je moet blijven geloven in jezelf”. De eerstvolgende bijeenkomst van ArboPositief Ommen is 26 september om 10.00 uur in De Kern, Bouwstraat 23 in Ommen.

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.