balkbrug debuteert met glans in de vierde klasse

    Foto: Invaller Jordi Drietelaar blijft in duel fier overeind

    De Weststellingwerfers zagen in het eerste bedrijf een goal wegens buitenspel geannuleerd. Op dat moment was er nog niet gescoord. Een spionagereis van Runherd leverde zijn vruchten op, in zoverre dat doelpuntenmaker Wilco Elshof vanaf de eerste minuut aan banden lag bij cipier Arjan Deuzeman, die zich vast beet in zijn taak en veel gevaar in de kiem smoorde. Als even later Lennart Baas attent reageert op een pass van Nick Jansen, kan De Balk juichen. Deze 1-0 was tevens de ruststand. “Daarmee mochten we niet klagen”, besefte Runherd, die na de thee zijn formatie vlot ziet weglopen. Baas kruipt nu in de rol van voorbereider en Robin Mennink mag het afmaken.

    Als niet veel later invaller Freek Haverkamp Patrick Bloemberg een niet te missen kans biedt, is het appeltje/eitje en de tijd vol spelen. Het wordt nog mooier als Bloemberg zich in de slotfase niet zelfzuchtig toont, maar Baas zijn tweede treffer gunt. “Dat zegt ook wel wat”, aldus Runherd. “We hebben een hechte groep en willen dit jaar uit de zorgen blijven.” De Friezen rest niets anders dan een klein persoonlijk succesje voor Elshof, die in de slotfase de hatelijke nul van het scorebord weet weg te poetsen, 4-1.