Home / 2018 jaar van de ommerschans

2018 jaar van de ommerschans

Volgend jaar is het 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid opgericht is ter bestrijding van armoede en ter opvoeding van ‘luilevenden’. Bedelaars, paupers en wezen uit de Nederlanden werden o.a. naar Ommerschans gestuurd. Samen met de andere koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Willemsoord, Wilhelminaoord, Veenhuizen, Wortel (B) en Merksplas (B) hoopt Ommerschans in 2018 benoemd te worden tot UNESCO Werelderfgoed.

Om meer bekendheid te geven aan het 200 jarig bestaan van de Koloniën van Weldadigheid, de voorloper van ons huidige sociale stelsel, nodigen we je uit om mee te denken wat jij kunt doen: zelfstandig of met jouw organisatie, bedrijf, sportclub, vereniging, clubje in het teken van dit bijzondere jaar. Het gaat niet om één dag, maar om een seizoen vol evenementen en mooie producten.

Wil je eens brainstormen of sparren over je ideeën? Dat kan, graag zelfs! Frits Welink staat voor je klaar om samen je plannen eens door te nemen. Hij is contactpersoon voor het Jaar van de Ommerschans en werkt nauw samen met de Vereniging de Ommerschans en de gemeenten Hardenberg en Ommen. Hij is te bereiken op 06 – 21847917 of via info@fritswelink.nl.

Meer informatie? Op 3 oktober vindt een informatieavond plaats in het gemeentehuis van Hardenberg, op 5 oktober is er een informatieavond in het gemeentehuis van Ommen. Beide avonden starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst.

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.