zangeres ellen pels viert lancering nieuwe ep in stoomfabriek dalfsen

  Happiness
  Ellen Pels omschrijft de stijl ‘Spiri-Jazz’ als jazzy melodieën met teksten geïnspireerd op de New Age filosofie. Pels laat zich prikkelen door de wijze woorden van spirituele leraren zoals Paulo Coelho, Eckhart Tolle en Deepak Chopra, maar zij verwerkt ook haar eigen levenslessen in haar muziek. Zo bracht zij in 2014 met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ uit dat metaforen bevat over leven en dood. Daarna volgde haar debuutalbum ‘Late Bloomer’ in 2015. Op de nieuwe EP is verstilde, gevoelige muziek hoorbaar en Ellen’s voorliefde voor de Zuid-Amerikaanse Bossa Nova duidelijk herkenbaar. De singer-songwriter verhaalt over wijze vrouwen, vertrouwen, het vermogen om lief te hebben, de Reis van de Held, en wenst haar kinderen alle goeds op hun levensweg. De titel refereert naar begrippen zoals Peace, Love en Happiness; waarden die Ellen aanspreken.

  Wake-up call
  Ellen zingt haar hele leven al, maar pas nadat ze ernstig ziek was, kwam het besef dat ze nooit haar droom had waargemaakt. Nadat ze was hersteld, overwon ze haar angst om te zingen voor publiek en volgde alsnog haar verlangen. Zo begon haar muzikale carrière in 2014 op 54-jarige leeftijd. De zangeres schrijft haar eigen muziek en teksten zelf, ook al leest ze geen noten en speelt ze geen instrument. Met behulp van moderne technologieën kan Ellen met de iPad toch componeren. Door haar intuïtieve manier van componeren is vaak een niet voor de hand liggend akkoorden verloop hoorbaar. Zowel het album ‘Late Bloomer’ als de nieuwe EP zijn in eigen beheer geschreven en geproduceerd.

  EP release
  Op 25 september staat de zangeres met haar volledige band op het podium, inclusief blazers en backing vocalisten. Haar vaste bandleden zijn Tony Hoyting op piano, Joost Visser op drums en Pieter Althuis op bas. In de Stoomfabriek laat Ellen zich ook begeleiden door Elton Joseph op gitaar, Evert van Loon op saxofoon, Libbe Oosterman op trompet, en Inze Meijer, Nienke de Groot en Martijn Bakker op backing vocals. Bij het optreden is niet alleen het werk van de nieuwe EP en Ellen’s debuut album’ Late Bloomer’ te horen. Ook speelt Ellen nog nieuwer werk dat niet eerder is uitgebracht.

  Tickets
  Het optreden van Ellen Pels in De Stoomfabriek in Dalfsen begint om 20.00. Tickets kosten 17,50,- en zijn te bestellen via info@ellenpels.nl.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.