Home / wortelpop verrassend en van hoog niveau

wortelpop verrassend en van hoog niveau

De sfeer onder de kinderen, vaders, moeders, oma’s en opa’s was opperbest en met ruim 2100 betalende bezoekers, waarvan dertig procent uit de regio, had de organisatie geen reden tot klagen.

Johanneke Hagedoorn, samen met haar man Gerit-Jan eigenaar van Beerze Bulten, liep de hele dag met een glimlach op haar gezicht rond. Niet verwonderlijk, want letterlijk alles liep gesmeerd. Zelfs het weer werkte mee. De medewerkers stonden met elkaar in verbinding via een oortje en een klein microfoontje, maar lettend op de gezichten werden er alleen leuke dingen uitgewisseld, vervelende zaken bleven uit. De dames en heren van de EHBO hadden opvallend weinig tot niks te doen, op een pleister plakken na, waardoor ook zij volop konden genieten van blije gezichten en verrassende optredens.

Voor de Rotterdamse zussen Sarah & Julia (onder meer bekend van het junior songfestival) zaten de kinderen al twee uur voor aanvang voor het podium te wachten. Zij werden ruimschoots beloond met een wervelend optreden en een meet & greet, inclusief selfies, hugs, high fives en welgemeende lachsalvo’s. Daarnaast traden onder meer Nijntje op, Kikker van theater Terra en natuurlijk Bultje het konijn en zijn vrienden. En ook daar was het volle bak. De sympathieke Brace (The Voice of Holland en De beste zangers van…) wond het publiek binnen de korte keren om zijn vingers en stond op gegeven moment gewoon op het gras, tussen de kinderen en volwassenen in. “Ik hou nu eenmaal van contact maken”, zou hij later zeggen. Hij was er slechts een half uurtje, maar dat was genoeg om een onuitwisbare indruk achter te laten. Na de nodige selfies met tientallen fans en een interview trok hij een sprintje omdat de agenda hem daartoe dwong: nog twee optredens te gaan, eentje in Amsterdam, de ander in Hoofddorp. Aardige gast, die samen met zijn publiek een feestje bouwt!

Wie eveneens hoge ogen gooide was Vinchenzo. Deze jonge zanger bleek een ware publieksmagneet. Voordat hij het podium op ging oogde hij nerveus, maar eenmaal in de spotlights straalde hij een en al kracht uit. Hij had het zichtbaar naar zijn zin en dat gold ook voor het publiek.

De opbrengst van Wortelpop gaat overigens naar de Bultje Foundation, de eigen stichting van Beerze Bulten die wensen van kinderen in vervulling laat gaan. ‘Kinderen kind laten zijn’ is het leitmotiv.

Fotograaf: Johan Bokma Fotografie

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.