Home / wereldrecordpoging beerze bulten lijkt geslaagd

wereldrecordpoging beerze bulten lijkt geslaagd

Onder hen ook Johanneke en Gerrit Jan Hagdedoorn, de eigenaren van het vakantiepark. Gerrit Jan droop als één van de eerste af, maar de vijftienjarige Rik van Egmond uit Rijnsburg (gelegen onder de rook van Katwijk aan Zee) slaagde er in zijn ballon tot het eind toe heel te houden. Naast de felicitaties en de beker, kreeg hij de eeuwige roem. Vooral dat laatste kwam hem als vlogger in spé niet slecht uit.

Waar ging het woensdagmiddag nou allemaal om? Welnu, al die 505 mensen hadden een ballon om de enkel vastgeknoopt en de bedoeling was om de ballon van een ander kapot te trappen om zodoende een nieuw wereldrecord te vestigen dat sinds 2015 op naam staat van 280 Londenaren. Een jaar eerder kwam Beerze Bulten in het boek terecht met het wereldrecord ‘de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur’. Er namen 396 mensen aan deel.

Rik bleef woensdagmiddag dus als laatste over, maar het ging natuurlijk om het aantal kapot getrapte ballonnen en dat waren er volgens de notaris uit Ommen op de kop af 504. Daarmee is het trouwens nog geen officieel record. De jury van het Guinness Book of Records buigt zich nu over het officiële papierwerk en bekijkt de camerabeelden die vanuit de hoogwerker zijn gemaakt. Pas als de jury unaniem groen licht geeft, gaat het spektakel op Beerze Bulten als wereldrecord de boeken in. Daar is het wachten op. En dat kost moeite, want dat kan zo maar enkele maanden duren.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.