Home / vrienden vieren het leven voor samenloop voor hoop dalfsen

vrienden vieren het leven voor samenloop voor hoop dalfsen

Tijdens de eerste Blauwe Bogen Dag heeft de vriendengroep zo’n 500 mensen ontvangen in Proeflokaal De Brinkhof, die speciaal voor deze actie de deuren toch nog weer één dag had geopend. Gasten werden voorzien van een hapje en drankje. “Van appeltaart tot tosti of gehaktbal, maar ook een barbecuebuffet. Er bleven zelfs mensen de hele dag op het terras bij De Brinkhof zitten om te genieten van al het lekkers, en zelfs nu komen nog reserveringen binnen voor dit eenmalige etentje van toen”, lachen de vrienden. “Op een gegeven moment konden we geen tafels meer vinden. Er was de hele dag door steeds plek voor ongeveer honderd mensen en we hadden een springkussen voor de kinderen geregeld. Onze groep bestaat uit twaalf personen en zes personen haakten aan om mee te helpen. Onze ‘chefkoks’ waren heel druk met ‘t vlees draaien…”.

“Ho, ho: het was wel wat meer dan vlees draaien, hoor!”, merkt één van de vrienden op. En meteen wordt gestrooid met complimenten want het was ‘sterrenwaardig’ en sowieso was de actie een geweldig succes. “We vonden het fijn dat veel mensen aanschoven in Café Vier het Leven. Met hun komst ondersteunden zij het doel en de hele opbrengst van deze dag komt ten goede aan kankeronderzoek. We zijn bijzonder dankbaar dat Jaap en Dinie van café De Brinkhof de locatie belangeloos beschikbaar hebben gesteld. Ook de samenwerking met Jumbo Kamphuis was heel goed.”

Initiatiefneemster Carlijn van der Beeke stelde de Vrienden van het Klooster voor om mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop. Als ‘Team 29’ zijn zij één van de nu al 39 teams die meelopen op 22 en 23 september. “Er doen nu bijna 500 wandelaars mee aan de 24-uursestafette en het aantal blijft groeien”, laat de organisatie van SamenLoop voor Hoop weten. “Op ons online platform is te volgen welke acties lopen, want sommige teams kiezen ervoor hun acties online te etaleren. Op dit moment is te zien dat 23 acties samen een bedrag van 3.819 euro opbrengen, dat is toch fantastisch. Veel originele initiatieven waaraan men kan doneren (ook online) en waarvan deze, van de Vrienden van het Klooster, er één is die ons weer enorm verrast. Wat een mooi bedrag, hartelijk dank.”

Bestuursleden van de organisatie mochten de cheque afgelopen zaterdag aannemen in het Klooster. Zij hopen dat nog veel meer Dalfsenaren ‘warm lopen’ voor de wandeling. “We hebben nog vrijwilligers nodig voor zaterdag overdag, dus laat het weten als je wilt helpen. Zaterdagmiddag 23 september start ook de KinderLoop voor Hoop vanaf 13.00 uur. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene 24 minuten meelopen voor kinderen en/of dierbaren die kanker hebben of hebben gehad”, legt het bestuur uit.

“Daarom hebben we op scholen geflyerd en de meeste scholen zullen deze informatie na de zomervakantie doorspelen naar de leerlingen en hun ouders. Groep acht van de Polhaar heeft zich al opgegeven, ook al zijn ze volgend seizoen brugklassers. Dat maakt niet uit. Iedereen is welkom het leven met ons mee te vieren.”

Kijk hier voor meer informatie en opgave.

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.