Home / verduurzaming 181 woningen in ommen en omgeving afgerond

verduurzaming 181 woningen in ommen en omgeving afgerond

In opdracht van De Veste heeft Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud uit Lemelerveld aan 181 woningen in Ommen en omgeving de werkzaamheden verricht. Het project startte in november 2016 en is eind juli succesvol afgerond. Er is onder andere asbest verwijderd, daken en spouwmuren zijn geïsoleerd, op een aantal adressen is bodemisolatie aangebracht, ramen zijn vervangen door HR++ beglazing, CV-ketels die ouder waren dan vijftien jaar zijn vervangen en het buitenschilderwerk is opnieuw gedaan. Met al deze maatregelen is de energiezuinigheid van de woningen verhoogd en bezitten deze nu minimaal energielabel B.

Een projectteam bestaande uit medewerkers van De Veste en aannemer Lenferink betrok huurders zowel voor, tijdens als na de uitvoering zoveel mogelijk bij de verduurzaming van de huizen. Tijdens een bewonersavond ontvingen zij informatie over de plannen, de uitvoering van de werkzaamheden en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Tijdens het huisbezoek geven bewoners aan welke wensen en behoeften zij hebben ten aanzien van de verduurzaming van de woning. Samen met de bewoners kijken een wijkconsulent van De Veste en de aannemer vervolgens welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo probeert de woningstichting steeds meer de wens van haar huurders mee te nemen in de besluitvorming en hen het gevoel te geven dat ze worden gehoord.

De Veste vindt het belangrijk dat haar huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs. Daarom investeert de woningstichting in energiebesparende maatregelen. De plannen van De Veste zijn erop gericht dat in 2020 het totale woningbezit een gemiddeld energielabel B heeft. In totaal verduurzaamt de woningstichting de komende jaren zo’n drieduizend woningen. Door alle maatregelen dalen de woonlasten van de huurders flink, want er staat geen huurverhoging tegenover.

Inmiddels zijn De Veste en aannemer Lenferink ook in Dedemsvaart gestart met de verduurzaming van 306 huurwoningen. De verwachting is dat de woningen in april 2018 worden opgeleverd.

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.