uit hei en dennen terugblik

  Gezellig bij de open haard een boek lezen en wat zitten soezen. De kast hangt vol met warme kleding en je hoeft je niet af te vragen wat je aan zult trekken. Het broek/bloesje/vestje/jasje tijdperk. Zo heel af en toe moet er voor een chic etentje of feestje een jurk aan. Het wordt nog maar zelden dwingend geadviseerd, maar je wilt ook niet detoneren hè. Dus gaan je onwillige uitgedijde voeten weer in de beeldige Bally pumps uit de vorige eeuw. Je kunt ze onder tafel uitschoppen, maar krijg ze dan weer eens aan! Er bestaan, veelal van Duitse makelij, “breedte pumps”. Die accorderen dan ook weer beter bij je heupomvang, waardoor het effect soms helemaal niet onaardig is. Blijf vooral op feestjes uit de buurt van fotograferende lolbroeken. Je staat snel op facebook met een mond vol hete bitterbal.

  Wat hebben de vakantiegasten en ingezetenen van Ommen trouwens enorm genoten van de Bissinghdagen hè. Drukte en vreugde bij jong en oud. Met voldoende parkeerplaatsen, viel me op. Wat een enorm groot aanbod van kramen met de meest uiteenlopende artikelen. Zoveel boeken, sieraden, kersen, wespen, kleding, lekkers.

  Geweldig hoe al die vrijwilligers zich daarvoor inzetten. Zij stonden voor dag en dauw op om het feest goed te laten verlopen. Het verkeer moet bijtijds worden omgeleid met hekken en waarschuwingsborden. Dan worden de plekken voor de kramen geregeld, met winkeliers gesproken, echt ongelooflijk wat vrijwilligers voor onze bissingh over hebben. Voor de veiligheid staan plantenbakken, die er voor moeten zorgen dat de mensen niet vermorzeld worden door mannen in auto’s die kwaad in de zin hebben. Ja, ik druk me maar wat voorzichtig uit, maar de schrik zit er bij iedere burger toch best in. Vorige week was ik in het kleine stadje bij Frankfurt waar mijn dochter met haar gezin woont. Ook daar was feest en zelfs in die kleine plaats waren de toegangswegen afgezet met grote betonblokken. Mondiaal gezien komt terreur zeer zelden voor, maar de schrik zit er toch in.

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.