Home / uit hei en dennen feestje

uit hei en dennen feestje

Het weer werkte enorm mee en zo zaten we zondagmiddag bij één van de clubleden in serre en tuin. De bedoeling is dat ieder paar een schotel met lekkers meeneemt, het liefst zelf geproduceerd. Wel wordt er een menu samengesteld door het gastechtpaar. Zo werden wij verzocht een grote saladeschotel mee te nemen. Verloofde sprak nog even over zijn gedurfde salade met een Knorr sausje, maar dat wist ik toch om te turnen in een verzoek aan de onvolprezen groenteman in Ommen. Deze horde was genomen en dan blijft de vraag wat we aantrekken.

Het doet er helemaal niet toe hoor, maar je gaat niet in gala of rafeljeans. Onze Benjamin, slank en hooggehakt, komt altijd in een beeldschone robe. Wij seniores doen ook echt ons best hoor, en zo hebben we een mooie mix van charme, chic en nonchalance. Wij roepen elkaar bewonderend toe, meestal zitten wij vrouwen (o jee, niet genderneutraal) bij elkaar en delen de meest interessantste verhalen.

De mannen lachen veel, dus vertellen moppen. Die hebben niet zo snel een persoonlijk gesprek. Welnee, ze hebben allemaal giga banen gehad en nu is de tijd gekomen van ontspanning en jolijt. Wijn en champagne, olijfjes en nootjes, we hebben alle tijd. Wie heeft wat meegenomen hè. Dat zie je aan de spanning op sommige gezichten. Wordt jouw gerecht gewaardeerd of smadelijk afgewezen. Mij werd gevraagd welke ingrediënten in de salades zaten. Ik zag rode bolletjes en herkende daarin toch maar mooi de tomaatjes. Groenteboer uit Ommen, prima gemaakt, goed aangekomen!

Ik zag gerechten die ik met geen mogelijkheid kon thuisbrengen. Alles was werkelijk verrukkelijk. Wat een keuken prinsen/prinsessen behelst deze club. Vrouwen delen veel meer persoonlijke gesprekken hè. Op onze leeftijd zijn er natuurlijk ook kwalen en kwaaltjes. Het valt me op hoe sterk vrouwen zijn, ook als de grond soms onder je voeten wegzakt.

Maar we hebben elkaar en onze mannen, die nu wel stoer doen aan hun tafel, maar ook lief en leed met ons delen. Het leven van een 60, 70 en 80 plusser blijkt zoveel interessanter en plezieriger dan je ooit op je vijftigste zou vermoeden.

Dus jongeren, zie uit naar onze leeftijd, niets moet meer en alles mag.

Antoinette

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.