Home / twaalfde afrikaloop doorkruist onder andere dalfsen en balkbrug

twaalfde afrikaloop doorkruist onder andere dalfsen en balkbrug

Het wandelevenement duurt een week, maar men kan ook één dag of twee dagen meewandelen. Zo kan er dagelijks gekozen worden uit etappes van 15, 25 en 35 km. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Staphorst. De volgende dag gaat via het pittoreske Giethoorn naar Blokzijl, en de volgende dagen achtereenvolgens naar Hasselt, Dalfsen, Den Ham en Balkbrug, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen aan te komen.

In één week wordt de omtrek van het continent Afrika gelopen. Al wandelend passeren wandelaars in zuid Drenthe en in de kop van Overijssel prachtige natuurgebieden, en worden oude paden bewandeld. Er worden steden en dorpen aangedaan die tot de verbeelding spreken, die veel laten zien van de rijkdommen van verleden en heden.

Deelname
De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen wordt gewandeld. Dat kan één dag zijn maar ook meerdere dagen en natuurlijk ook een hele week. Er kan per dag gekozen worden uit verschillende afstanden, namelijk 15, 25 of 35 kilometer. Wanneer de gehele week gewandeld wordt, legt de wandelaar een traject af tussen de 105 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg drie pauzeplaatsen met toilet en er wordt gezorgd voor een kopje koffie of thee.

Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Vrijwilligers in de plaatsen die aangedaan worden, zorgen voor de eerste dertig aanmelders voor bad, warme maaltijd, bed en ontbijt. Tegen een geringe vergoeding kan men hier gebruik van maken. Dit geldt ook al voor vrijdag 20 oktober. Er zijn gastgezinnen die u graag verwelkomen op de avond voor de Afrikaloop, zodat u zaterdagochtend uitgerust aan de start kunt verschijnen. Er is dagelijks vervoer voor de bagage geregeld.

Actiedoelen
Gezelligheid en ontspanning voor de wandelaar is het eerste doel. Een enthousiaste groep vrijwilligers haalt alles uit de kast om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken. Daarnaast worden met het evenement middelen geworven voor kinderen in Afrika die in nood zijn. De opbrengst van deze actie gaat geheel naar deze kinderen. Een wandelaar helpt ons al door gewoon mee te wandelen. Al lopend kunnen de wandelaars zich laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Dat is vanzelfsprekend niet noodzakelijk, want ook het inschrijfgeld komt geheel ten goede van de ontwikkelingsprojecten van de kinderen in Afrika. Vorig jaar leverde de Afrikaloop bijna éénentwintigduizend euro op!

Hulp aan straat- en weeskinderen
De AMS is een particuliere fondswerving organisatie die zich richt op zorg voor kansarme kinderen in Afrika. Een belangrijk aspect is dat de AMS geen overheadkosten heeft en uitsluitend met vrijwilligers werkt in Nederland zowel als in Afrika. Daardoor komt de opbrengst van de actie geheel ten goede van de kinderen in Afrika. De AMS ondersteunt een tweetal projecten, in Kenia en Oeganda.

Uniek is, dat ook de coördinatoren op de projecten in Afrika, mensen uit de desbetreffende landen zijn die het werk eveneens op vrijwillige basis doen, naast hun dagelijks werk. Het zijn ontwikkelde mensen die zelf ook als wees zijn opgegroeid of op straat hebben geleefd. Ze kennen de cultuur en het klimaat van het land en hebben hun eigen netwerk waaruit ze kunnen putten. Vanwege de komst van de projecten die de stichting ondersteunt, wordt gewerkt aan het terugdringen van armoede, ziekte en honger. Door kinderen goede scholing te laten volgen en ze te helpen bij de start van een bedrijfje, wordt geholpen te bouwen aan de toekomst voor een kind maar ook aan de toekomst van het land.

Informatie
Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op facebook kunt u alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, kan contact opgenomen worden met Krista Schutte 0528 – 279206.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.