schuren slopen in ruil voor uitbreiding

  Volgens de gemeente Dalfsen wijst onderzoek uit dat veel schuren in het buitengebied van Dalfsen in de nabije toekomst leeg komen te staan. De gemeenteraad heeft besloten de verwachte leegstand van 17 hectare aan te pakken. Er ligt daarom een nieuwe conceptregeling ter inzage in het gemeentehuis met een toevoeging op de bestaande rood-voor-roodregeling, genaamd ‘slopen voor kansen’: Men kan in ruil voor schurensloop een vergunning krijgen om bijvoorbeeld de bestaande woning of een bijgebouw uit te breiden. De conceptregeling ligt vanaf 31 augustus vier weken ter inzage in het gemeentehuis.

  Om de sloop van leegstaande schuren te bevorderen heeft de gemeente al de rood-voor-roodregeling getroffen: in ruil voor het slopen van schuur kan men een woningbouwbestemming krijgen op de plaats waar de schuur stond. Dat wordt nu dus uitgebreid naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld uitbreiding van een bestaande woning of extra bijgebouwen. De regelingen zijn bedoeld om leegstand en verval tegen te gaan.

  Slopen voor kansen
  Voorwaarde binnen de conceptregeling ‘Slopen voor kansen’ is dat voor iedere extra kuub woning of vierkante meter bijgebouw er met een bepaalde verhouding schuren worden gesloopt. De bebouwing van het buitengebied van de gemeente moet daarmee per saldo afnemen. Om het slopen van schuren waar asbest in zit te bevorderen, hoeft een inwoner van die schuren minder vierkante meters te slopen dan van schuren zonder asbest. Uitgangspunt is dat zowel op de sloop- en de nieuwbouwlocatie de kwaliteit van het landschap er op vooruit gaat.

  Alle voorwaarden en regels staan in de concept-beleidsregels ‘Ontwikkelen met Kwaliteit in het buitengebied van de gemeente Dalfsen’. Vanaf 31 augustus tot en met 27 september 2017 ligt dit nieuwe concept vier weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis en de servicepunten. Ook is de regeling in te zien via de website www.dalfsen.nl. Binnen de termijn kan iedereen reageren op het concept bij het college van burgemeester en wethouders. Burgemeester en wethouders betrekken de reacties bij het voorstel aan de gemeenteraad over de voorgestelde regeling. De gemeenteraad moet uiteindelijk een besluit nemen, pas daarna kan er gebruik van worden gemaakt.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.