poll een genderneutrale aanspreekvorm door gemeenten en bedrijven is een goed idee

  Enkele weken geleden vroegen wij de lezers hoe zij dachten over genderneutrale toiletten. Het maken van deze toiletten zou schelen in de wachtrijen bij de damestoiletten, maar het zou ook goed zijn omtrent de acceptatie van transgenders en interseksualiteit. Een nipte meerderheid van de lezers stemde ‘eens’ bij de stelling ‘maak alle openbare toiletten genderneutraal’.

  Onlangs werd bekend dat de gemeente Amsterdam het taalgebruik vanuit de gemeente genderneutraal wil maken. Geen dames en heren meer, maar ‘beste Amsterdammer’. Ook de Nederlandse Spoorwegen willen genderneutraal gaan communiceren. Zij kiezen voor ‘beste reiziger’. 

  Zoals eerder gezegd bleek een meerderheid van onze lezers het eens met de stelling om alle openbare toiletten genderneutraal te maken. Maar hoe zit het eigenlijk met de aanspreekvorm? Is het overdreven, of is het goed dat gemeenten en bedrijven iedereen genderneutraal aanspreekt?

  [poll id=199]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.