Home / oogstdag ouldeusen 2 september

oogstdag ouldeusen 2 september

Tijdens de Oogstdag zullen er onder andere veel oldtimer tractoren, stationaire motoren en ander antieke werktuigen te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn oude ambachten te bewonderen, zoals het maaien en dorsen van granen en het ploegen. Er zal op drie verschillende manieren worden gedorst: met de dorsvlegels, met een kleine dorsmachine, de voorloper van de grote dorsmachine, en de grote dorsmachine. Dit alles wordt gedaan onder begeleiding van de muzikale klanken van accordeons.

Op de overdekte markt zijn er verschillende kramen te vinden met o.a. miniatuurtrekkers, streekproducten, houtsnijwerk, handwerk, keramiek en mozaïek. Op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje en zal streekzanger Aalt Westerman u voorzien van live muziek. Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals een springkussen, schminken en een goochelaar.

Dit jaar worden er tijdens de Oogstdag ook kettingzaagwedstrijden gehouden, welke georganiseerd worden door het Axetreme team uit Dalfsen. Tijdens deze zaagwedstrijden worden er spectaculaire wedstrijdonderdelen uitgevoerd gericht op precisie en snelheid van het zagen met de motorkettingzaag. Voorbeelden hiervan zijn schijven zagen, snoeien, een boomstam doormidden hakken met de bijl of zo snel mogelijk de ketting verwisselen.

De Oogstdag begint om 10:00 en eindigt om 16:00 uur. De toegang en parkeren zijn gratis. Mocht u zelf nog willen deelnemen met bijvoorbeeld uw tractor, dan kunt u zich nog aanmelden via de website: www.oogstdagoudleusen.nl.

Lees ook

‘Een rooie aan de kant van de weg’ van Anne Tyler

Het Boek van de Week Micah Mortimer leidt een rustig en aangenaam leven. Hij heeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.