Home / ongekende drukte op hanzefestival tijdens ommer bissingh

ongekende drukte op hanzefestival tijdens ommer bissingh

Parkeerplaatsen voorzien nauwelijks in de enorme drukte. Ook in het centrum, waar het lijkt alsof we zijn teruggegaan in de tijd, kun je over de koppen lopen. Kinderen genieten niet alleen van de opgestelde springkussens, maar ook het ringsteken in een draaimolen is een schot in de roos. 

Een hoefsmid is druk aan het werk en even verderop kun je je tegoed doen aan pruttelsoep en het bakken van eigen brood. Minstrelen en zwervers trekken door de stad om het volk te vermaken en op zoek te gaan naar wat etensresten. Een mens moet wat. Het is warm. Geen wonder dus.

Het publiek staat met een glimlach van oor tot oor ineens oog in oog met een vuurspuwer. Pas op voor je wenkbrauwen is het enige juiste advies.
De braderie in het centrum was ook geheel in stijl. Handelaren, veelal in authentieke kleding, brengen hun koopwaar aan de man.

Tijdens de roofvogelshow moest je niet bang aangelegd zijn. De kans was aanwezig dat een Siberische Oehoe of Woestijnbuizerd jouw arm als landingsplaats uitzocht. Schrikken is dan niet de beste optie. Het ging gelukkig allemaal goed.

Iedereen kan terugkijken op een meer dan geslaagde dag. Zeker als Jannes, Martin Dams en Harten 10 tijdens de show van Radio NL op de Markt de pannen van het dak spelen. DJ Eric Witteveen staat zijn plaatjes te draaien op het Kerkplein. Ook daar, hoe kan het ook anders, een gezellige drukte.

Op woensdag 16 augustus kan je gaan paling roken op de Ommer Bissingh. Voor het 25e jaar alweer. Dat moet gevierd worden! Er is een kunstmarkt op het Kerkplein en natuurlijk ook een vlooienmarkt en braderie in het centrum. DJ Erik Dokter heet iedereen s’avonds op het Kerkplein welkom en staat The Classic Rockshow op de Markt. Zonder iemand te kort te willen doen; dit zou wel een de sensatie van de Ommer Bissingh kunnen zijn!

Op 23 augustus staat er ook nog iets bijzonders in de planning. Een echte mannendag! Veel Amerikaanse motoren en daarnaast wordt er gebarbecued in motorblokken. Er is een mogelijkheid om zelf bier te brouwen en er zijn kettingzaagkunstenaars. Schrik niet als je vele grote auto’s, waaronder een échte Rolls Royce, voorbij ziet komen. Wat je zeker moet zien is zo ongeveer de complete pitlane van Saker Sportcars.

De organisatie geeft een belangrijk advies mee: vergeet je fotocamera niet!

Kijk voor meer informatie op www.ommerbissingh.nl.

Lees ook

Joep Wennemars kwalificeert zich voor NK afstanden in Heerenveen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd op IJsbaan De Schegge in Deventer de IJsselcup verreden. Dalfsenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.